Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 04:12:46

У громадах Чернігівщини відбулися діалогові зустрічі

15.01.2024   11:29Агенцiя

Протягом першої половини січня в трьох громадах області відбулися діалоги заради миру. Їх загальна тематика - «140 років українського жіночого руху: уроки для сьогодення".

Зустрічі із жінками в селі Киїнка, селищі Михайло-Коцюбинське та в м.Чернігів провели фасилітаторки ГО "Жіночий формат".

У процесі формування та розвитку жіночого руху були сформовані певні життєві орієнтири учасниць жіночого руху:  орієнтація на професійну працю як на основу економічної незалежність та рівноправності жінок, орієнтація жінок на освіту, як основу духовного розкріпачення, орієнтація жіночих організацій на власні сили дозволяла жінкам діяти незалежно у відстоюванні своїх інтересів.Усе це заклало традиції жіночому руху, а ці напрямки діяльності характерні для жіночих організацій та ініціатив і сьогодні. Учасниці діалогів змогли висловити свою точку зору щодо викликів, пов'язаних з існуванням сьогодні різноманітних за напрямками діяльності жіночих ГО: це розбіжності в поглядах, пріоритетних сферах діяльності, вибудовуванні співпраці тощо. Водночас, жінки зауважили, що варто  використовувати таке різноманіття як ресурс.

Наталя Кобринська, одна з засновниць жіночого руху ще у ХХ столітті,  говорила: «Коли жінка була дома, треба було її вивести в світ, але коли вона вже вийшла в цей світ, перед нею стоїть багато обов’язків і зобов’язань». Що можуть зробити жінки для досягнення миру і порозуміння як в своїх громадах, так і в країні? Що можемо зробити ми? - це питання стало найбільш дискусійним для учасниць. Адже сьогодні майже всі вони є активом громади - волонтерять, реалізують проєкти в громадах, залишилися єдиними годувальницями для родини тощо. Тому надважливим є об'єднання зусиль різних організацій для підтримки жінок, надання психологічної, моральної допомоги - про емоційне вигорання говорили майже всі учасниці зустрічей.

Дякуємо всім за участь та продовжуємо нашу кампанію #моємісцевсюди. Приходьте в простір для діалогу, долучайтеся до ініціатив!

Події відбуваються у рамках проєкту «Жінка для жінки: підтримка лідерства ВПО та посилення впливу на прийняття рішень», який реалізовує Бюро гендерних стратегій і бюджетування , Centre of Gender Culture - Центр гендерної культури  за технічної підтримки ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF) Women's Peace & Humanitarian Fund, гнучкого та оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва.
Вони  підготовлені за фінансової підтримки Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF), але це не означає, що висловлені в ній погляди та вміст є офіційно схваленими або визнаними з боку Організації Об'єднаних Націй.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини