Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 12:03:23

Підполковнику ЗСУ Миколі Стефураку вручено відзнаку «Почесний громадянин Чернігова»

12.01.2024   10:56Агенцiя

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако, перебуваючи 11 січня на Донеччині, вручив Миколі Миколайовичу Стефураку звання «Почесний громадянин міста Чернігова».

Рішення про присвоєння якого, затверджено Чернігівською міською радою 1 листопада 2023 року. Тоді їм відзначили трьох військовослужбовців 1-ої окремої танкової Сіверської бригади, які брали участь в обороні міста та зробили вагомий внесок в успішність бойових дій української армії на Сіверському напрямку.  

    — Микола Стефурак один із тих, об сміливість, професіоналізм, відданість рідній землі якого, зламала зуби російська армія на новоселівському напрямку і врешті була вигнана з чернігівської землі. Сьогодні він разом із побратимами 1-ї танкової Сіверської бригади боронить Україну на нашому сході, застосовуючи весь свій бойовий досвід, аби влаштовати ворогу справжнє пекло і позбавити будь-яких сподівань «на успіх». Дякуємо! Пишаємося! Віримо в Перемогу! І чекаємо вдома!, — говорить про Почесного громадянина Чернігова Олександр Ломако.

Також Миколі Стефураку вручено медаль «За оборону Чернігова».

У 2022 році він боронив місто Чернігів на Новоселівському напрямку. Під його командуванням бійці механізованого батальйону тримали оборону на основних позиціях у північно-східній частині міста і у ході інтенсивних боїв поступово, але впевнено, зміцнювали свою смугу оборони: під контроль було взято територію кладовища «Яцево» та в’їзд до н.п. Новоселівка. Саме новоселівські пагорби під Черніговом, що тягнуться 2 км уздовж траси, відіграли надважливу роль при обороні міста, стали тією ключовою висотою, за яку завжди йде бій, бо хто на висоті, той контролює ситуацію.

Зараз Микола Стефурак продовжує захищати Україну наДонецькому напрямку.

Нагадаємо, що 1 листопада 2023 року звання «Почесний громадянин міста Чернігова» було присвоєно трьом військовослужбовцям: Миколі Стефураку, Артуру Олефіренко, Олексію Приходько, а також Чернігівському міському голові (2015-2023 рр.) Владиславу Атрошенку та завідувачу ортопедичного відділення КНП «Чернігівська міська лікарня № 2» Володимиру Фризу.

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної проживає в новій родині: що відомо про опікунку 08:45

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної Анна вже декілька тижнів проживає в новій родині у Чернігові. Тимчасову опіку над дитиною взяла давня знайома родини Підвербних 50-річна Олена.

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.