Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 17:19:24

СБУ повідомила про підозру трьом колаборантам з Луганщини, які добровільно перейшли на бік ворога

11.01.2024   10:34Агенцiя

Служба безпеки України зібрала докази злочинної діяльності трьох жителів Луганщини, які добровільно перейшли на бік ворога.

Встановлено, що один з колаборантів, мешканець м. Луганська, прийняв пропозицію окупаційної влади та був призначений  на посаду начальника групи швидкого реагування військової комендатури т.зв. «лнр».
Перебуваючи на «посаді», зрадник надавав допомогу окупаційним структурам у виявленні проукраїнськи налаштованого населення та виконував інші вказівки загарбників.
Інші двоє зловмисників добровільно зайняли посади керівників відділів у незаконних правоохоронних органах « министерства внутренних дел российской федерации», створених окупаційною владою.
На «посадах» колаборанти займалися організацією оперативно-профілактичних заходів за стандартами держави-агресора, а також виконували різні завдання в інтересах окупаційної влади.
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили ворожим поплічникам про підозри за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.
 Їм загрожує від дванадцяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі.
Наразі колаборанти перебувають на тимчасово окупованій території Сходу України.
Співробітники Служби безпеки здійснюють комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.
Розслідування злочинної діяльності колаборантів проводять співробітники СБУ у Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.
 

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.