Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 21:47:26

Увага! Попередження про погіршення погодних умов

08.01.2024   13:50Агенцiя

Цього тижня полярна повітряна маса знову наблизиться до України та принесе сильні морози. Температура повітря на півночі очікується до -22.

Вже, сьогодні у більшості областей України оголошено штормове попередження. У західних, центральних та східних областях ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовина. Пориви вітру 15-20 м/с, вдень у центральних та Донецькій областях значний дощ та мокрий сніг. На дорогах України, крім півдня, ожеледиця.

Щоб уникнути аварій на дорогах, водіям радимо використовувати спеціальні технічні засоби, зокрема, ланцюги або браслети протиковзання. Вони поліпшують прохідність автомобіля на складних ділянках дороги - слизькі підйоми і спуски, засніженість і ожеледь. Застосувати ланцюг доволі просто. Достатньо протягнути його навколо шини автомобіля через отвір між колісним і гальмівним диском, і це вже додасть вашій поїздці додаткових гарантій безпеки. У випадку далекої поїздки необхідно брати із собою буксирувальний трос, лопату, каністру з бензином, зимовий омивач скла, аптечку, знак аварійної зупинки, вогнегасник.

За цих погодних умов водіям варто бути максимально уважними і виконувати правила дорожнього руху:

- дотримуватися швидкісного режиму

- тримати безпечну дистанцію.

- обережно маневрувати, особливо під час обгону.

- вмикати фари ближнього світла.

- позначати зупинку транспорту відповідними сигналами.

Закликаємо водіїв бути обережними та пильними, не ризикувати власним життям. У разі виникнення надзвичайних ситуацій на дорогах загального користування державного значення звертайтесь за номерами: 101, 102 та 103.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини