Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 04:30:19

У Носівському лісництві перед Новим роком незаконно спиляли 133 сосни

02.01.2024   12:29Агенцiя

За незаконно спиляні хвойні дерева нараховано збитки на суму 104 тис. грн.

Фахівцями Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, в ході проведення плану спільних заходів щодо забезпечення охорони навколишнього природного середовища і контролю за використанням природних ресурсів, в тому числі з метою дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до нового 2024 року на території Ніжинського району Чернігівської області, спільно з працівниками правоохоронних органів та ДП «Носівкарайагролісництво» виявлено громадянина, який здійснював торгівлю хвойними деревами у місті Носівка без відповідних на те документів, що підтверджують законність набуття та походження даного «товару» (або природних ресурсів).

В подальшому встановлено, що дані хвойні дерева породи сосна звичайна були незаконно заготовлені «комерсантом» на земельній ділянці лісового фонду ДП «Носівкарайагролісництво» методом зрізування їх крони. Дані дерева пошкоджені до ступеня припинення росту на земельній ділянці, де висаджені лісові культури 2017 року і станом на сьогодні переведені у вкриту лісом площу. Кількість знищених дерев складає 133 штуки, а сума заподіяних збитків становить 104 тисячі гривень.

На даний час по даному факту ведеться досудове розслідування у рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 246 Кримінального Кодексу України.

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини