Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 14:59:42

У новому харчоблоці Іванівського ліцею будівельники вже звели стіни

14.12.2023   18:44Агенцiя

У селі Іванівка, що під Черніговом, триває відбудова харчоблока ліцею. Будівельники завершили зводити стіни нової будівлі. Починають робити перекриття бетонними плитами.

Нагадаємо: шкільна їдальня була зруйнована ще на початку повномасштабного вторгнення. Село майже на місяць опинилося в епіцентрі бойових дій, коли російські війська оточили обласний центр та намагалися прорватись у місто. Тут велися інтенсивні танкові та артилерійські бої. У будівлі шкільної їдальні ударною хвилею та уламками снарядів були пошкоджені тримальні та огороджувальні конструкції, вікна та дах.

Іванівка є центром територіальної громади. Після деокупації Чернігівської області більшість місцевих жителів повернулася додому з дітьми. У місцевому ліцеї також навчаються діти з навколишніх сіл, в тому числі сусіднього села Ягідне.

Нове приміщення після відбудови буде втричі більшим, оскільки за проєктом змінене його планування.

Після реконструкції їдальня матиме площу 416 квадратних метрів. Згідно з проєктом, тут буде тамбур, вестибюль, гардероб, умивальня, туалети, обідня зала на 60 місць, кухня та мийна з технологічними зонами, технічні приміщення для персоналу, склади для продуктів та комора для інвентарю та посуду.

Їдальня буде оснащена сучасною системою протипожежного захисту. Під реконструкцію потраплять системи опалення, вентиляції, водопостачання, каналізації, електропостачання та освітлення. Буде враховано потреби маломобільних груп населення, зокрема влаштовано пандус.

Завершити роботи планується до кінця поточного року.
За повідомленням Служби відновлення та розвитку
інфраструктури у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини