Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 14:24:57

Чернігівська ОВА та Міжнародна організація CIVIC обʼєднують зусилля для захисту цивільного населення області

08.12.2023   10:55Агенцiя

Меморандум про співпрацю між Чернігівською обласною військовою адміністрацією та Центром з питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту (Center for Civilians in Conflict (CIVIC)) підписали сьогодні заступник начальника ОВА Дмитро Синенко та директор CIVIC в Україні Александер Гріф.

Співпраця є важливим етапом у реалізації масштабного проєкту «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом співпраці з громадами та посилення цивільно-військового співробітництва» за фінансової підтримки Європейської Союзу. ЇЇ головна мета — підвищення рівня захисту цивільних осіб, які постраждали від бойових дій.

CIVIC працює над зменшенням шкоди цивільному населенню та розвитком конструктивного діалогу між цивільним населенням, місцевою владою та Силами безпеки і оборони.

Зокрема, діяльність організації включає низку заходів – навчання, освітні програми та підтримку місцевих ініціатив, які сприяють взаєморозумінню та підвищують готовність до захисту цивільних у низці деокупованих громад області.

Підписаний сьогодні в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва документ передбачає проведення просвітницьких та навчальних заходів з питань захисту цивільного населення, а саме з протимінної безпеки, першої домедичної допомоги, підготовки до алгоритму дій у випадку військової ескалації тощо.

Крім того, співпраця спрямована на забезпечення активної участі місцевого населення у розробці ефективних механізмів захисту, зокрема, таких як процедури евакуації та системи раннього попередження.

    «Питання евакуації та цивільного захисту в громадах Чернігівщини не втрачає своєї актуальності. Ми вдячні організації CIVIC за підтримку та готові до всебічної та плідної співпраці в данних напрямах», – зазначив Дмитро Синенко.

Довідково: Центр з питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту (Center for Civilians in Conflict (CIVIC)) – це міжнародна організація, чия діяльність присвячена сприянню захисту цивільного населення у збройних конфліктах. Основна мета її діяльності полягає у наданні підтримки громадам, які постраждали від збройного конфлікту, та шукають захисту, а також зміцнення рішучості та спроможності збройних сторін конфліктів запобігати та реагувати на шкоду цивільним.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
за повідомленням Центру з питань захисту цивільного
населення в умовах конфлікту (CIVIC)
 

Останні новини Чернігівщини

Корюківські поліцейські затримали чоловіка за підозрою у вбивстві знайомої жінки 10:54

Затриманому вже повідомили про підозру у скоєнні злочину. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Завдяки міжнародному гранту у Варвинській громаді відремонтували шкільне укриття 10:31

Понад двісті учнів, які навчаються у Журавській школі Варвинської громади, вже користуються оновленим укриттям. Відремонтувати й облаштувати його за майже три мільйони гривень допоміг швейцарсько-український проєкт DECIDE.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:17

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

Прокуратура Чернігівщини на захисті земель оборони

Прокуратура Чернігівщини на захисті земель оборони 09:15

Господарським судом Чернігівської області задоволено позов обласної прокуратури в інтересах держави в особі Чернігівської ОДА до однієї з міських рад області про повернення земельної ділянки площею понад 35 га, в межах прикордонної смуги, скасування її державної реєстрації.

СБУ повідомила про підозру російському військовому, який під час окупації катував мешканців Чернігівщини 09:08

Співробітники СБУ встановили особу чергового російського окупанта, причетного до катувань мирних мешканців під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.