Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 15:52:42

Чернігівські поліцейські затримали підозрюваного, який представлявся лікарем та ошукував пенсіонерок в різних областях України

07.12.2023   15:04Агенцiя

Оперативники Чернігівського райуправління поліції спільно з колегами з оперативних служб затримали в Коростені Житомирської області 20-річного чоловіка за підозрою у шахрайських діях щодо літніх жінок.

 Молодик представлявся лікарем та повідомляв пенсіонеркам про нещастя, які нібито трапилися з їх рідними. На «порятунок» родичів жінки віддавали шахраю всі заощадження.
Вдень 4 грудня до поліції звернулась 83-річна мешканка Чернігова. Потерпіла пенсіонерка пояснила поліцейським, що до неї зателефонував невідомий, який назвався лікарем. За його словами, донька пенсіонерки потрапила у ДТП і тепер терміново потребує коштів на операцію. Схвильована жінка погодилася допомогти.


Хитрий шахрай запропонував літній жінці написати розписку, а потім прочитати її в голос по телефону. Потерпіла зачитала і свої повні дані, і свою адресу. Саме на це і очікував зловмисник. Вже невдовзі додому до пенсіонерки прибув незнайомець за грошима. Вона віддала всі заощадження: 50 тисяч гривень.
Лише згодом жінка зателефонувала до доньки та дізналася, що з нею все гаразд. Потерпіла в розпачі звернулася по допомогу до поліції.
В результаті оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до злочину причетний 20-річний безробітний одесит. Після скоєного в Чернігові зловмисник поїхав спочатку до столиці, а наступного ранку вирушив до м. Коростень. Там він у подібний спосіб ошукав іншу пенсіонерку, отримавши від неї 75 тисяч гривень.
Оперативники чернігівської поліції розшукали зловмисника в Коростені та затримали його. При собі він мав речові докази: мобільний телефон та частину грошей, здобутих злочинним шляхом.
Зловмисник зізнався у скоєному та надав правдиві свідчення, його затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Поліцейські оголосили молодикові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 2 статті 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство).

Наразі поліція досліджує можливу причетність фігуранта до інших подібних кримінальних правопорушень на території України. Досудове розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Співпраця КП «Чернігівводоканал» з GIZ: серед проєктів – реконструкція водопроводу та передача нашому КП спецавтомобіля 15:22

На щотижневій розширеній нараді у міській раді 30 квітня обговорили питання щодо результатів співпраці комунального підприємства «Чернігівводоканал» з міжнародними партнерами, зокрема з німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Поліція розслідує обставини смертельної ДТП 15:19

Сьогодні близько 7-ї години ранку до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі неподалік від селища Березне Чернігівського району.

 Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси

Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси 15:17

Оперативники Ніжинського райуправління поліції під час санкціонованого обшуку в господарстві 54-річного ніжинця вилучили пістолети, гранату та набої.

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента 15:15

Назвав ІПСО російських спецслужб і закликав політиків та громадських діячів утриматися від спокус бути використаними в інформаційній спецоперації країни-агресорки проти України.

Сума коштів на рахунку, яка доступна неплатникам аліментів для використання 15:12

16 тисяч гривень на місяць, і не більше, можуть витрачати громадяни, котрі ухиляються від сплати аліментів та відомості про яких внесені до Єдиного реєстру боржників https://erb.minjust.gov.ua/.