Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 14:07:46

Пацієнти у лікарнях Чернігова потребують крові 3 і 4 груп із резусом плюс

05.12.2023   10:17Агенцiя

Станом на 4 грудня по всій Україні стабільною лишається потреба у донорах усіх груп крові. Про це повідомляє платформа ДонорUA у своєму дописі на Facebook.

«У фокусі — потреби фронту. Для військових донорську кров заготовлюють по всій Україні, аби вчасно відправляти її на мобілізаційне замовлення. Тож де б ви не мешкали, ви можете бути донором і надавати неоціненну допомогу, адже кров не продається в аптеках. Але й тисячі цивільних так само, як і до вторгнення, постійно потребують переливання крові. Одна ваша донація може врятувати до трьох життів — життів наших героїв, діток з тяжкими хворобами чи мам після пологів», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Цього тижня особливо потрібні донори крові таких груп:
Вінниця: всі групи крові
Кропивницький: всі групи крові
Дніпро: всі групи крові
Херсон: всі групи крові
Миколаїв: всі групи крові
Запоріжжя: 1-, 2-, 3-, 4-
Львів: 1-, 2-, 3-, 4-
Чернігів: 3+, 4+
Одеса (Обл. станція переливання): всі групи крові


Як здати кров?
Зареєструйтеся на сайті ДонорUA, заповніть свої дані та заплануйте донацію на зручний день у календарі в особистому кабінеті. Якщо центр крові у вашому місті співпрацює з платформою ДонорUA, ви будете адресно отримувати сповіщення, коли знадобиться саме ваша кров.
Ознайомтеся з переліком тимчасових і абсолютних  протипоказань, аби знати, чи можна вам бути донором, а також правильно підготуйтеся до донації.
Після процедури завантажте довідку про донацію в особистому кабінеті, аби скористатися бонусами для донорів.
ДонорUA запрошує центри крові до співпраці. Платформа щотижня інформує населення про потреби у крові в містах, які надали відповідні дані, координує донорів та допомагає закривати запити окремих реципієнтів. Працівники центрів крові отримують безкоштовний доступ до панелі керування та технічну підтримку, аби зручно організовувати роботу та підтримувати стабільний запас крові. Детальніше — за посиланням.
Кожна третя людина хоча би раз у житті потребує переливання крові. Після повномасштабного вторгнення рф потреби у крові по Україні зросли на 60%, але і до цього 2/3 пацієнтів не отримували її вчасно або взагалі. Одна донація крові здатна врятувати три життя, й абсолютна більшість повнолітніх людей можуть бути донорами. Долучайтеся — ваша кров переможе!
Якщо ж ви не можете здавати кров, або бажаєте активніше брати участь у донорському русі, ви можете стати волонтером ДонорUA, або ж підтримати організацію фінансово. Кошти потрібні зокрема для перевезення крові до фронту, а також для проведення виїзних донацій та інших заходів для залучення нових донорів.
 

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.