Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 16:32:25

«Прозорість та підзвітність» моніторить публічні закупівлі структурних підрозділів ОВА та громад. Деякі факти викликають занепокоєння

24.11.2023   09:52Агенцiя

Робоча група «Прозорість та підзвітність» при Чернігівській ОВА проаналізувала заплановані та проведені закупівлі, що перевищують 100 тис. грн, у структурних підрозділах ОВА, громадах області, а також комунальних закладах обласного підпорядкування. Період – з 1 до 10 листопада поточного року. Результати обговорили сьогодні на черговому засіданні, яке провів перший заступник начальника ОВА Костянтин Мегем. Він же і очолює цю робочу групу.

Загалом за вказаний період проведено поверхневий аналіз 206 закупівель. Надто критичних моментів не виявлено, проте певні невідповідності все ж таки є. Зокрема, у проведенні закупівлі Чернігівським геріатричним пансіонатом спідньої білизни. Із трьох тендерних пропозицій обрано найдорожчу. Ще й учасника із сумнівною реєстрацією.

    «Звісно нема сумніву у потребі такої закупівлі, однак викликає стурбованість кілька фактів. Перше, ФОП-переможець зареєстрований за два тижні до проведення тендера. Друге, запропонована цінова пропозиція ФОПа майже дорівнює очікуваній вартості закупівлі. Третє, неправомірне відхилення інших учасників. З цього приводу чекатимемо рішення Антимонопольного комітету, до якого звернувся зі скаргою один з учасників закупівлі»,– зауважив Костянтин Мегем.

Також буде ініційовано перевірку профільного Департаменту ОДА, в підпорядкуванні якого знаходиться пансіонат.

Відповідно до проведеного аналізу, виникли питання і до Киселівської сільської ради, яка провела тендер на послуги з видалення та обрізання дерев на території громади.

    «Звісно дерева треба підрізати, аварійні – видаляти. Однак, є одне «але» в частині розрахунку очікуваної вартості. 3 тисячі гривень за одне дерево у Деснянській громаді і 8,3 тисячі грн – у Киселівській», – наголосив Костянтин Мегем.

Спілкуючись зі ЗМІ після засідання, голова робочої групи «Прозорість та підзвітність» запевнив, що аналіз закупівель продовжиться. Особливо актуально це зараз, наприкінці року, коли всі розпорядники намагатимуться освоїти виділені кошти.

Нагадаємо: на офіційному вебсайті ОВА створена рубрика «Прозорість та підзвітність». За посиланням можна знайти актуальну інформацію про проведені чи заплановані закупівлі за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, а також про проведені закупівлі структурними підрозділами ОДА з пороговою межею від 100 тис. грн. Рубрика постійно оновлюється.
 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.