Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 12:31:35

У модульне містечко на вулиці Володимира Дрозда заселяються люди, які втратили власні оселі

24.11.2023   09:49Агенцiя

81 ордер вже виданий і люди поступово заселяються в квартири на вулиці Володимира Дрозда, де, завдяки співпраці Чернігівської міської ради та Національного комітету товариства Червоного Хреста, виросло ціле модульне містечко. Тимчасові оселі зведені для чернігівців, які втратили власне житло внаслідок бойових дій, а також переселенців з інших населених пунктів України.

Сьогодні, 22 листопада, в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та представники Українського, Британського та Австрійського Червоного Хреста дивилися, як відбувається процес заселення та спілкувалися з людьми.

     — Від імені громади Чернігова хочу подякувати Червоному Хресту і його підрозділам, які долучилися до будівництва містечка, в якому проживають, на жаль, не від гарних умов, люди, які втратили власне житло внаслідок варварської агресії рф. Те, що нас світ підтримує і фінансує такі проєкти, показує нашим мешканцям і всім українцям, що ми не самотні в цій боротьбі за демократію, свободу, незалежність, — сказав під час зустрічі в.о. міського голови Олександр Ломако.
Меморандум про співпрацю між Чернігівською міською радою та НК Червоного Хреста був підписаний у 2022 році міським головою Владиславом Атрошенком. Тоді ж і почалася співпраця у питаннях зведення модульного містечка. Зокрема, Червоний Хрест вклав кошти у будівництво та умеблювання квартир — до 157 млн грн, а Чернігівська міська рада займалася питаннями підготовки території під роботи, підведенням комунікацій та благоустроєм, спрямувавши з бюджету близько 75 млн грн.
    — Я хочу подякувати міській владі за ту конструктивну співпрацю, яка у нас була протягом всього цього періоду. І, звичайно, нашим партнерам — Британському та Австрійському Червоному Хресту, які також доклали зусиль аби це будівництво стало можливим. Сподіваюсь ті, хто проживатимуть у цьому містечку, відчуватимуть той комфорт і любов з якими ми це містечко будували, — зауважив генеральний директор НК Українського Червоного Хреста Максим Доценко.

На території містечка розміщено сім двоповерхових будинків на 112 квартир (84 — однокімнатні (28,7 м²) і 28 — 2-кімнатних (38,6 м²)). Кожна оселя має свій санвузол та кухню, а також необхідне умеблювання. Містечко функціонує та обігрівається за допомогою електроенергії, на випадок аварійних відключень представники Червоного Хреста забезпечили його двома генераторами, потужністю 100 кВт.

Після завершення будівництва будинки передані на баланс фонду комунального майна Чернігівської міської ради. Також рішенням виконавчого комітету визначено надавача послуг із утримання вказаних будинків — КП «ЖЕК-13».
Усі проблемні питання, які з'ясувалися з початком експлуатації квартир, за словами гендиректора НК Українського Червоного Хреста, будуть опрацьовані та знайдена можливість їх вирішити.
Для зручності мешканців містечка з 20 листопада внесено зміни в схему руху автобусного маршруту №22, кінцева зупинка якого була перенесена.

 

Прессслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.