Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 10:32:59

Заклади освіти та медицини області отримали потужні інтегровані системи зберігання енергії

24.11.2023   09:29Агенцiя

Завдяки консолідації зусиль Міністерства цифрової трансформації України, Інституту телекомунікацій – Національного дослідного інституту (м. Варшава), Польському Уряду, американській благодійній організації «Direct Relief», компанії «Tesla», БО “Благодійний фонд Євгена Пивоварова” та за сприяння народних депутатів України Валерія Зуба та Максима Зуєва, заклади освіти та медицини області підсилили свою енергостійкість.

    «Інтегрована система зберігання енергії Tesla Powerwall 2.0 з контролером Backup Gateway 2.0. працює на літій-іонному акумуляторі. Її ємність – 13,5 кВт·год. Ми передаємо 85 таких систем», – зазначив представник БО “Благодійний фонд Євгена Пивоварова” Віктор Хвостіченко.

Загальна вартість отриманого – понад 32 мільйони гривень.

    «Ті, хто пережив блекаути, розуміють наскільки актуальна зараз така підтримка. Ці системи дадуть можливість підтримувати діяльність апаратів життєзабезпечення», – наголосила генеральний директор Чернігівської обласної дитячої лікарні Тетяна Лебедєва.

Владислав Кухар, очільник Чернігівської міської лікарні №2, яка під час активних бойових дій активно приймала поранених, зауважив, що ці системи дадуть можливість заживити операційний блок, частково відділення інтенсивної терапії, а також стерилізаційний блок.

У Киїнській територіальній громаді Tesla Powerwall 2.0 планують використовувати для потреб опорного навчального закладу.

    «На жаль, ворог продовжує зазіхати на нашу енергосистему. Тож така підтримка як ніколи на часі. Щиро вдячний усім партнерам. Енергостійкість закладів охорони та освіти прикордонної області – це надважливо», – акцентував перший заступник начальника ОВА Костянтин Мегем.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.