Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 10:52:17

В області розробляють програму підтримки громадських організацій, діяльність яких має соціальну спрямованість

22.11.2023   10:50Агенцiя

Проєкт обласної програми «Соціальне партнерство» на 2024-2025 роки обговорили сьогодні на нараді під головуванням заступниці начальника ОВА Жанни Шерстюк. Серед учасників – заступник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Блауш, голова Громадської ради при ОДА Ігор Москаленко, представники Департаменту соціального захисту населення ОВА та громадських організацій.

Програма розробляється з метою залучення громадських організацій до надання послуг психосоціальної підтримки, соціального супроводу та адаптації визначеним категоріям громадян: особам з інвалідністю, ветеранам війни, членам сімей загиблих Захисників та Захисниць України, внутрішньо переміщеним особам.

    «Програма має бути гнучкою для кожної громади області та відповідати потребам суспільства, що наразі виникають. Зокрема, зросла потреба в різноплановій соціальній послузі, яка включає і ветеранську політику, і роботу з особами з інвалідністю та переселенцями. Там, де не справляється державний та комунальний надавач соціальної послуги, долучається громадська організація», – наголосила Жанна Шерстюк.

Один із пріоритетних напрямів діяльності програми – психосоціальна підтримка та соціальний супровід ветеранів, багато з яких отримали інвалідність у зв’язку з військовими діями, а також сімей загиблих захисників.

    «Для інтеграції в суспільство ветеранам необхідний супровід – починаючи від медичної допомоги, реабілітації, протезування, оздоровлення до допомоги соціальних служб для отримання виплат різного характеру», – зазначила директорка Департаменту соціального захисту населення ОВА Валентина Лугова.

Крім того, актуальним є питання адаптації внутрішньо переміщених осіб. Наразі в області їх майже 70 тисяч, з яких 27 тисяч  прибули з інших регіонів України. Для співпраці з цією категорією населення при Чернігівській ОВА створено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб. Такі ради створені й на рівні РВА та громад. Проте важливою є допомога не тільки державних органів та установ, які займаються цим питанням, а й громадських організацій.

Зазначимо, що подібна програма почала діяти в області у 2021 році. Відтоді фінансову допомогу надано 10 громадським організаціям. Завдяки такій підтримці вони могли користуватися приміщеннями для повсякденної роботи, проведення зборів та заходів.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Завдяки міжнародному гранту у Варвинській громаді відремонтували шкільне укриття 10:31

Понад двісті учнів, які навчаються у Журавській школі Варвинської громади, вже користуються оновленим укриттям. Відремонтувати й облаштувати його за майже три мільйони гривень допоміг швейцарсько-український проєкт DECIDE.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:17

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

Прокуратура Чернігівщини на захисті земель оборони

Прокуратура Чернігівщини на захисті земель оборони 09:15

Господарським судом Чернігівської області задоволено позов обласної прокуратури в інтересах держави в особі Чернігівської ОДА до однієї з міських рад області про повернення земельної ділянки площею понад 35 га, в межах прикордонної смуги, скасування її державної реєстрації.

СБУ повідомила про підозру російському військовому, який під час окупації катував мешканців Чернігівщини 09:08

Співробітники СБУ встановили особу чергового російського окупанта, причетного до катувань мирних мешканців під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

30 квітня: цей день в Україні і світі

30 квітня: цей день в Україні і світі 08:58

ДЕНЬ 797 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 797 RUSSIAN AGRESSION