Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 11:32:55

Будівельники заклали фундамент та зводять стіни нового харчоблока в Іванівському ліцеї

17.11.2023   14:58Агенцiя

У селі Іванівка Чернігівської області триває відбудова зруйнованої ворогом шкільної їдальні: закладено фундамент нової будівлі та розпочато зведення стін.

Харчоблок після відновлення буде втричі більший за площею – 416 квадратних метрів. Також зміниться планування. За проєктом, тут передбачені тамбур, вестибюль, гардероб, санвузли, обідня зала на 60 місць, кухня та мийна з технологічними зонами, технічні приміщення для персоналу, склади для продуктів та комора для інвентарю та посуду.

Їдальня буде оснащена сучасною системою протипожежного захисту. Також передбачається реконструкція системи опалення, вентиляції, водопостачання, каналізації, електропостачання та освітлення. Приміщення буде облаштоване пандусом.

Заплановані роботи мають завершитися до кінця поточного року.

Старе приміщення харчоблока було зруйноване на початку повномасштабного вторгнення росії: село, розташоване за 10 км від Чернігова, майже на місяць опинилося в епіцентрі бойових дій. Російські війська оточили обласний центр та намагались прорватись у місто. Тут велися інтенсивні танкові та артилерійські бої. У будівлі шкільної їдальні ударною хвилею та уламками снарядів були пошкоджені тримальні та огороджувальні конструкції, вікна та дах.

Відновлення харчоблока в Іванівці, яка є центром територіальної громади, – важливе для людей. Після деокупації Чернігівської області більшість місцевих жителів з дітьми повернулася додому. У ліцеї навчаються учні і з навколишніх сіл, в тому числі сусіднього села Ягідне, де замість школи тепер буде меморіал.
 

За повідомленням Служби відновлення та розвитку
інфраструктури у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини