Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 17:42:31

338 млн. грн. аліментів стягнули державні виконавці Чернігівщини

09.11.2023   15:51Агенцiя

«Сумлінні батьки, знаючи свій обов’язок забезпечувати дітей, добросовісно сплачують аліменти. Водночас, для тієї категорії громадян, які ігнорують економічні права малечі, діють примусові заходи, визначені українським законодавством.Так, понад1,7мільярда гривень аліментів стягнули державні виконавці Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції за 10 місяців 2023 року», - розповіла Ірина Свистун, начальник Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Зокрема статистика по областях склалася наступним чином:
•    Полтавщина – понад 490 млн. грн.;
•    Харківщина – майже 360 млн. грн.;
•    Сумщина – 343 млн. грн.;
•    Чернігівщина – 338 млн. грн.;
•    Донеччина – 144 млн. грн.;
•    Луганщина – близько 34 млн. грн..

Варто зазначити, що у зв’язку з введенням воєнного стану Закон України «Про виконавче провадження» доповнений низкою змін, але питання стягнення аліментів під час війни не зазнало кардинальних правок.Так, залишилось незмінним стягнення аліментів шляхом звернення на доходи боржника.
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини