Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 06:11:40

Обіцяла допомогти, а натомість обікрала сусідку: поліція викрила підозрювану у крадіжці грошей

31.10.2023   11:53Агенцiя

Поліцейські Чернігівського райуправління повідомили про підозру 24-річній мешканці Куликівської громади, яка за півроку обікрала свою сусідку та колегу на понад 50 тисяч гривень.

Нещодавно до поліції звернулася 52-річна мешканка одного з сіл Куликівської громади. Жінка заявила, що з квітня цього року з її банківської картки постійно зникають гроші. Потерпіла пояснила поліцейським, що не переходила за жодними підозрілими посиланнями та не повідомляла стороннім особам дані про свій банківський рахунок.

Слідство встановило, що потерпіла працює на місцевій фермі та навесні попросила свою молодшу колегу і сусідку допомогти розібратися з налаштуваннями в телефоні. Жінка погодилась та на деякий час отримала вільний доступ як до телефону, так і до мобільного банкінгу потерпілої. Користуючись цим, зловмисниця швидко «прив’язала» свій номер мобільного до банківської картки сусідки, а її гроші почала систематично переводити на свою картку.

Як правило, свої оборудки підозрювана здійснювала в день зарплати, а потерпілу заспокоювала, що списання з її картки відбуваються у рахунок «погашення старого кредиту» чи «зняття комісії». Упродовж півроку крадійка заволоділа коштами у сумі понад 53 тисячі гривень.

Поліцейські викрили зловмисницю та повідомили їй про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). Такі дії караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.