Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 12:00:38

Чернігівський район: рятувальники провели Акцію "Запобігти. Врятувати. Допомогти."

29.10.2023   12:01Агенцiя

27 жовтня фахівці Чернігівського районного управління ГУ ДСНС на території одного з навчальних закладів Козелецької громади Чернігівського району провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

До її проведення також долучились фахівці Національної поліції, центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, управління експлуатації газового господарства.

Під час заходу надзвичайники продемонстрували учням можливості пожежно-рятувального автомобіля, його оснащення, що є на озброєнні у місцевих вогнеборців, розповіли про його застосування під час ліквідації пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Дітям дали можливість приміряти пожежні каски, посидіти у пожежному автомобілі.

Окремо, рятувальники наголосили на тому, що сьогодні натрапити на вибухонебезпечні предмети можна будь де, тому вкотре нагадали дітям алгоритм дій при виявленні таких знахідок та за допомогою навчальних 3D макетів продемонстрували як вони виглядають.

В ході акції інші представники кожної зі служб розповіли про основні вимоги безпеки та алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та подій різного характеру.

Всім присутнім рятувальники роздали листівки розроблені Міжнародним дитячим фондом OOH UNICEF Ukraine спільно з ДСНС України, а також гуманітарною організацією "ACTED".

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної проживає в новій родині: що відомо про опікунку 08:45

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної Анна вже декілька тижнів проживає в новій родині у Чернігові. Тимчасову опіку над дитиною взяла давня знайома родини Підвербних 50-річна Олена.

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.