Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 1 травня, 20:38:13

Модульне містечко на вул. Дрозда готове до заселення людей, які втратили власне житло та ВПО

28.10.2023   11:49Агенцiя

З листопада люди, які втратили своє житло внаслідок активних бойових дій та внутрішньо переміщені особи, почнуть заселятися в квартири модульного містечка на вул. Володимира Дрозда.

26 жовтня у Чернігівській міській раді з претендентами на це помешкання, провели зустріч стосовно розселення, а сьогодні, 27 жовтня на засіданні виконавчого комітету погоджені важливі рішення: майно містечка взято на баланс фонду комунального майна, а також затверджено тариф на послуги з управління будинками.

    — Це результат ефективної міжнародної співпраці Чернігова з партнерами. Ми вдячні Товариству Червоного Хреста за таку суттєву допомогу. Більше 240 людей отримають нове, якісне, повноцінне житло, з якого вони зможуть переїхати після того, як отримають повноцінну компенсацію за державними програмами і відбудують власні помешкання, — сказав під час засідання виконкому в.о. міського голови Олександр Ломако.

Олександр Ломако також висловив слова вдячності на адресу міського голови Чернігова Владислава Атрошенка, завдяки якому у свій час була налагоджена ця співпраця з Товариством Червоного Хреста, і заступнику міського голови Віктору Геращенку, який координував реалізацію проєкту.

На території модульного містечка знаходиться сім двоповерхових будинків, у яких розміщено 112 одно- та двокімнатних квартир. Всі умебльовані та забезпечені побутовою технікою. Ця частина робіт повністю профінансована Товариством Червоного Хреста. А от підготовчі роботи, фундаментні, підведення всіх комунікацій, благоустрій — взяла на себе Чернігівська міська рада.

Модульні будинки будуть на балансі фонду комунального майна Чернігівської міської ради, відповідне рішення погоджено на виконкомі 27 жовтня.

    — Ми розглядаємо варіант, що після того, як це тимчасове житло втратить свою актуальність для тих, хто втратив власне та внутрішньо переміщених осіб, заселяти туди працівників комунальної сфери міста: освіти, медицини, ЖКГ. Тобто людей, які не матимуть власного житла, але працюватимуть на благо міста, — повідомив в.о. міського голови.

Відповідно до ще одного рішення виконкому, надавачем послуг із утримання вказаних будинків, визначене КП «ЖЕК-13» Чернігівської міської ради.

    — Визначено тариф, який на сьогодні склав 17,65 грн, з яких 10 грн — за електроенергію. Це мінімальний тариф, який ми можемо запропонувати, — пояснив директор «ЖЕК-13» Віталій Красовський. — Орієнтовна ціна за однокімнатну квартиру — 512 грн, двокімнатна — 688.

Під час розрахунку цього тарифу в частині вартості електричної енергії для освітлення та опалення місць загального користування, розрахунки здійснені, виходячи з проєктних показників потужностей приладів, які встановлені у цих будинках.

Абсолютно все містечко працює за допомогою електроенергії, в тому числі, і обігрівається. Модульні будинки оснащені електричними приладами для опалення в осінньо-зимовий період, у тому числі, місця загального користування. Розрахунок електроенергії для кожної квартири здійснюватиметься за лічильником і мешканці сплачуватимуть за це самостійно, а от розрахунок за обігрів місць загального користування включений в тариф утримання будинку.

Напередодні, 26 жовтня, у Чернігівській міській раді провели зустріч зі всіма претендентами на отримання ордерів на ці помешкання. Після спілкування люди виявили бажання подивитися на запропоноване їм житло, а вже після визначитися, чи підходить їм і чи готові вони заселятися.

Пресслужба Чернігівської міської ради
Фото модульного містечка зі сторінки у Facebook Регіни Гусак
 

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено