Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 16:48:57

Сподіваємося на краще, але готуємося до гіршого: в медіацентрі ОВА – про Пункти Незламності та оновлену систему оповіщення

27.10.2023   17:37Агенцiя

Підзарядити телефон, скористатися інтернетом, зігрітися, випити кави чи чаю – ці послуги передбачені під час відключення електроенергії чи тепла у 330 Пунктах Незламності регіону.

З них – 283 створені органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, 43 – Головним управлінням ДСНС в області (з них 13 – мобільні), чотири – Укрзалізницею на вокзалах Бахмача, Ніжина, Прилук та Чернігова.

    «Минулого року ми відчули на собі результати спроб ворога знищити енергосистему України. В цьому році маємо передбачити найгірший сценарій розвитку подій, тож функціонування таких Пунктів Незламності – надважливе, розумне та своєчасне рішення», – зазначив Сергій Болдирев, директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА під час сьогоднішнього брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА.

Бізнес також долучився – підзарядити телефон і скористатися інтернетом можна в 16 супермаркетах, 59 відділеннях банків, 86 аптеках та 12 АЗС Чернігівщини.

    «Більше того, іноземні партнери забезпечили область наметами. Працюємо над збільшенням їх кількості. У разі критичної ситуації, не виключаємо можливості збільшити кількість власне пунктів Незламності. З усіма суб’єктами, які забезпечують життєдіяльність обласного центру відпрацьовуємо алгоритм тимчасового відселення населення на період похолодання», – наголосив спікер.

Мова йшла і про модернізацію системи оповіщення.

За ініціативи начальника ОВА В'ячеслава Чауса робота з удосконалення та оновлення системи ведеться з квітня поточного року. У цьому допомагає Фонд "Партнерство за сильну Україну». Проєкт вже погоджений, зараз проходить експертизу. Згодом Фонд оголосить тендер на проведення робіт.

    «Система оповіщення, яка працює зараз – дротова, залежить від енергопостачання, наявності зв’язку, пошкоджень. Нова ж працюватиме на акумуляторах, які забезпечують до 15 годин безперестанної роботи сирен. Сигнал на включення сирени здійснюватиметься через інтернет та мобільний зв’язок. Ніяких дротів. Система автономна. Крім того гучномовець, окрім сигналу «Увага», в речовому режимі подаватиме інформацію, яка саме небезпека: ракетна, авіаційна чи інша», – зазначив Сергій Болдирев.

Такі системи оповіщення запрацюють і в Новгород-Сіверському, Семенівці, Добрянці та Ріпках.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації



 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.