Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 02:55:32

Шкільна їдальня в Іванівці має бути відбудована до кінця року

27.10.2023   15:20Агенцiя

На цьому наголосив перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем під час ознайомлення з ходом будівництва на території Іванівського ліцею.

Нагадаємо: будівля була зруйнована ще на початку повномасштабного вторгнення, адже село, що розташоване за 10 км від Чернігова, опинилося в епіцентрі бойових дій та окупації. Агентство відновлення коштом фонду ліквідації наслідків збройної агресії розпочало відбудовувати приміщення їдальні у вересні цього року. Вартість проєкту, який потрібно реалізувати до кінця поточного року, складає майже 14 мільйонів гривень.

Втім, темпи виконання робіт викликали занепокоєння у місцевого населення, бо видимих зрушень зовсім непомітно. Голова Іванівської громади Олена Швидка звернулася з цього приводу до розпорядника коштів – Служби відновлення та розвитку інфраструктури в області.

Наразі підрядник демонтував старі конструкції, провів земляні роботи, триває підготовка до влаштування фундаменту. Затримку у виконанні пояснює низкою технічних та організаційних моментів. Водночас підрядник запевняє, що максимально прискорить всі роботи, аби виконати їх вчасно.

    «Їдальню треба відновити якнайшвидше. Кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії поки що неперехідні. Відповідно освоювати їх наступного року, ймовірно, не буде можливості. Тому темпи виконання робіт треба пришвидшити, зважаючи, що договір з підрядником підписаний на початку вересня. Найголовніше – треба розуміти, що цей об’єкт відбудовується для дітей, які пережили окупацію», – прокоментував Костянтин Мегем. Особливу увагу він звернув на дотримання правил безпеку під час будівництва.

Наступна зустріч в Іванівці відбудеться за два тижні.

Зазначимо, що згаданий харчоблок буде повністю реконструйовано. Стара будівля мала периметр 10х15 метрів. Проєкт нової – 13х32 метри, де передбачені тамбур, вестибюль, гардероб, умивальня, туалети, обідня зала на 60 місць, кухня та мийна з технологічними зонами, технічні приміщення для персоналу, склади для продуктів та комора для інвентарю та посуду. Для маломобільних груп заплановано влаштування пандуса.

Відбудова їдальні важлива не тільки для школярів з Іванівки, а й з інших сусідніх сіл, які навчаються в ліцеї.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.