Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 05:56:11

У Чернігівській обласній прокуратурі відбулась зустріч з депутатами Європейського парламенту

24.10.2023   11:14Агенцiя

22 жовтня до Чернігівської обласної прокуратури завітали члени підкомітету з прав людини Європейського парламенту на чолі з Удо Булманном.

Зустріч відбулася за участі керівника обласної прокуратури Станіслава Гущесова, першого заступника керівника Філіпа Бєликова, заступника начальника відділу Департаменту міжнародно-правового співробітництва Офісу Генерального прокурора Дар’ї Батракової, керівників правоохоронних органів, обласної та міської військових адміністрацій, прокурорів у кримінальних провадженнях, а також потерпілих та свідків воєнних злочинів.

Керівник обласної прокуратури Станіслав Гущесов, розпочинаючи захід, подякував депутатам за підтримку України у боротьбі з державою-агресором та наголосив на тому, що головне завдання органів прокуратури – не допустити безкарності та забезпечити своєчасне правосуддя, з урахуванням інтересів потерпілих від війни.

Прокурори повідомили парламентарям про обставини та наслідки вчинених воєнних злочинів у Чернігівській області, найбільш резонансні факти порушення законів та звичаїв війни, а також про притягнення до кримінальної відповідальності ідентифікованих військових РФ.

Голова делегації Удо Булманн зазначив, що Європейський парламент та в цілому країни Європи продовжать підтримувати Україну, зокрема, в розслідуванні воєнних злочинів, злочинів проти людяності, притягненні винних до відповідальності.

Окрім того, депутати мали змогу поспілкуватись з потерпілими та свідками, безпосередньо почути історії людей, які пережили жахіття війни.

Також делегати відвідали місця вчинення воєнних злочинів, у тому числі, село Ягідне, де військові країни-агресора протягом 27 днів незаконно утримували у підвалі місцевої школи 368 людей, серед яких 69 неповнолітніх.

Глибоко вражені побаченим та почутим представники делегації висловили слова підтримки, подякували за зустріч, а також можливість отримати інформацію про військову агресію РФ з першоджерела.

   

   

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини