Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 03:59:10

Відбудова Ягідного: на черзі – відновлення ще 12 будинків

22.10.2023   11:00Агенцiя

Агентство відновлення відбудовуватиме житлові будинки по вулицях Дружби та Лісовій – ці вулиці найбільше постраждали, коли село було в окупації.

Оголосили ще три тендери по 4 будинки в кожному. У Ягідному Агентство відновлення проводить комплексну відбудову. Житло – першочергова потреба, адже багато мешканців сюди повернулися.

Нещодавно був оголошений тендер на відбудову перших чотирьох житлових будинків по вул. Дружби. Це житло для 187 людей, практично половини населення Ягідного. Загальна чисельність жителів Ягідного – близько 350 людей.

Ягідне включене до переліку постраждалих населених пунктів, які будуть відновлені в межах експериментального проєкту з комплексної відбудови. Його мета – не лише відновити все, що знищили окупанти, а й створити новий архітектурний простір. Частину будинків буде модернізовано, там, де необхідно, – будівлі утеплять, замінять покрівлі, вікна, вхідні двері.

Нагадаємо: село Ягідне, що розташоване за 15 км від Чернігова, впродовж березня минулого року було повністю окуповане російськими військами. У місцевій школі окупанти облаштували штаб, а у підвалі навчального закладу примусово утримували майже 370 мешканців, серед яких було 70 дітей. 10 людей померли в нелюдських умовах. До слова, «підвал смерті» села Ягідне на Чернігівщині потрапили на обкладинку журналу "TIME".

Усього в селі було пошкоджено або зруйновано 101 житловий та 17 багатоквартирних будинків на 74 квартири.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в області запрошує будівельні компанії до участі в закупівлях на відбудову житла для мешканців Ягідного:

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-10-13-013749-a;

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-10-13-013726-a;

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-10-13-013674-a.

Також зараз фахівці працюють над розробкою проєктної документації на капітальний ремонт індивідуальних житлових будинків по вул. Космонавтів, Яблунева та капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі села Ягідне. На ці об’єкти будуть оголошуватися наступні тендери.

За повідомленням Служби відновлення та розвитку
інфраструктури у Чернігівській області.
На фото – руйнування у Ягідному

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.