Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 14:22:44

На Чернігівщині поліцейські долучилися до Національної інформаційно-просвітницької кампанії з протидії торгівлі людьми

20.10.2023   11:29Агенцiя

У реалізації публічних просвітницьких заходів у Чернігові взяв участь начальник відділу міграційної поліції ГУНП в Чернігівській області Антон Милосердов, поряд із представниками Міжнародної організації з міграції, міської влади, низки зацікавлених установ та організацій.

Керівник обласного підрозділу міграційної поліції поінформував відвідувачів публічного заходу про основні напрямки діяльності правоохоронців у сфері протидії торгівлі людьми. Також він зазначив, що із початком повномасштабної російської агресії проти України ризики потрапляння наших співгромадян у ситуацію торгівлі людьми закономірно зросли.


— Вражає масштабами й водночас є, на жаль, абсолютно реалістичною оцінка ситуації з боку Міжнародної організації з міграції: від масштабної війни постраждали 32 мільйони українців, або 85% всього населення нашої держави. Має місце вимушене переміщення мільйонів людей, і все це на тлі неминучого у воєнних умовах ослаблення економіки.
Відповідно, громадяни стали більш уразливими до різних форм експлуатації, в тому числі до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Наразі кожен другий з опитаних українців готовий прийняти хоча б одну ризиковану пропозицію працевлаштування абощо, — пояснив Антон Милосердов.
Заради подолання цих негативних явищ, а також з метою підвищення правової обізнаності населення, в Україні наразі триває Національна інформаційна кампанія «Придивись». Її реалізує Національна поліція України разом з IOM Ukraine, за підтримки партнерів зі США, Норвегії та Швеції. Старт кампанії було приурочено до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми (18 жовтня).
В рамках цієї кампанії в місці проведення публічного просвітницького заходу було розміщено докладні наочні матеріали з переліком основних ризиків та рекомендаціями щодо шляхів їх уникнення. Також усі охочі відвідувачі заходи могли отримати інформаційні листівки відповідного зміс

 

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.