Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 01:20:46

Нові співробітники Служби судової охорони присягнули на вірність народу України

17.10.2023   16:34Агенцiя

До лав територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області прибули нові співробітники. Відкрили урочисте складання Присяги виконанням Державного Гімну.

Начальник територіального управління полковник Служби судової охорони Олександр Рибак привітав судових охоронців з початком нового етапу в житті.

- Приємно відзначити, що попри всі виклики сьогодення служба продовжує нарощувати свій потенціал молодими кадрами. Хоча й невеликими кроками ми рухаємось вперед. Впевнений, ви зробили правильний вибір і гармонійно увійдете у нашу велику дружню сім`ю, і гідно виконуватимете службові обов`язки на благо Батьківщини, нашого територіального управління та Служби судової охорони й системи правосуддя в цілому, - зазначив керівник.

Один за одним судові охоронці проголосили слова Присяги та скріпили її своїм підписом.

Непохитно стояти на сторожі громадського порядку, дбаючи про безпеку кожного, хто перебуває в стінах будинків правосуддя, припиняти прояви неповаги до суду, забезпечувати цілісність та недоторканість приміщень і майна судів - це далеко не повний перелік функцій, покладених нині на співробітників Служби судової охорони.

Кожен охоронець Феміди має бути особливо пильним і готовим до будь-яких нештатних ситуацій, вміти діяти на упередження, запобігаючи ескалації конфлікту, володіти навичками застосування зброї та спецзасобів, підтримувати належний рівень фізичної підготовки. Крім того, мати належний рівень знань нормативної бази, дотримуватись Конституції та законів України, а також правил етичної поведінки у спілкуванні з громадянами.

Довідка:

Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Служба підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.

Територіальне управління Служби судової охорони у Чернігівській області було створене 11 березня 2020 року. Основними завданнями ТУ ССО у Чернігівській області є: контроль та організація практичних заходів, спрямованих на підтримання, громадського порядку в судах, недопущення і припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень судів, органів та установ системи правосуддя, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини