Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 09:04:10

Харчування дітей пільгових категорій на Чернігівщині обговорили в рамках засідання Президії Конгресу

16.10.2023   12:49Агенцiя

У Прилуцькій громаді на Чернігівщині 25 закладів дошкільної та середньої відвідує близько 7,5 тис дітей.

Про це 12 жовтня повідомила в рамках Розширеного засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України в.о. начальника управління освіти і науки Прилуцької міської ради Тетяна Гуляєва.

За її словами, фінансове навантаження на громаду зросте, якщо харчування дітей забезпечувати за рахунок місцевого бюджету.

    “Після оформлення документів щодо статусу «дітей війни», значно зросте фінансове навантаження на громаду – це більше 24 млн грн у період з вересня по грудень. Якщо врахувати наявні кошти додаткова потреба складає орієнтовно 13,2 млн гривень”, – повідомила посадовиця.

Тетяна Гуляєва озвучила перед учасниками засідання потребу передбачити фінансову підтримку з Державного бюджету.

Начальник Чернігівської обласної військової адміністрації Вʼячеслав Чаус зазначив, що в цілому область потребує близько 700 млн гривень субвенцій для забезпечення харчування дітей пільгових категорій.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив, що у його відомстві про проблему знають та уже працюють над її вирішенням.

    “Ми знаємо, що значно збільшується кількість дітей, які мають право на безоплатне харчування. Перш за все, це діти, які постраждали внаслідок воєнних дій. Наразі нашим завданням є аналіз і узагальнення інформації кількості дітей, які віднесені до цієї категорії, для підрахунку коштів, які потрібні для харчування дітей пільгових категорій, і розробити відповідні пропозиції для врегулювання цієї проблеми. Ми знаємо про цю проблему. Ми усвідомлюємо, що Сумська, Чернігівська області, прикордонні регіони, регіони, які знаходяться біля ліній бойових дій матимуть велику кількість дітей, які потребуватимуть такої підтримки. Зараз працюємо над цим рішенням. Найближчим часом вийдемо з пропозиціями”, – анонсував Оксен Лісовий.

За результатами засідання Президії Конгресу питання фінансової підтримки харчування дітей у навчальних закладах взято на контроль Міністерством освіти і науки та Міністерством соціальної політики України.

Офіційний сайт Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини