Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 02:43:54

В області розпочне роботу новий мобільний клас безпеки для дітей

15.10.2023   12:39Агенцiя

Днями Чернігівщина отримала автомобіль обладнаний під мобільний клас безпеки. Автівка надана у межах спільного проєкту Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій, створеного за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України та підтримки UNICEF Ukraine.

Мобільний клас оснащений усім необхідним обладнанням для ознайомлення дітей з основами мінної, пожежної безпеки, правил дорожнього руху, кібербезпеки, надання домедичної допомоги тощо.

Перші заняття розпочнуться вже на початку наступного тижня та проходитимуть у різних районах області. Виїзди планують здійснювати тричі на тиждень за заявками від навчальних закладів. Запити з районів акумулюватимуть в обласному управлінні освіти і науки та передаватимуть їх рятувальникам та поліцейським. Саме вони й проводитимуть заняття.

Представники ДСНС та НПУ, які працюватимуть у мобільних класах попередньо проходять  навчання, щодо принципів викладання безпекових тем, з інтерактивних методик викладання сучасним дітям, а також з психологічних особливостей роботи з дітьми в умовах війни.

Загалом ЮНІСЕФ передав 15 автомобілів для проведення уроків з безпеки, які працюватимуть у ​​Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській областях та м. Києві.

    «Розуміння дітьми правил безпеки вдома та на вулиці, а особливо ризиків, пов'язаних із мінами, — надзвичайно важливо по всій країні, — сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін. — Майже третина дітей не змогли розпочати очне навчання через близькість лінії фронту та обстріли. Ці 15 мобільних класів для проведення уроків з безпеки працюватимуть у постраждалих громадах, пропонуючи дітям інтерактивні методи та цікаві інструменти, щоб вони були поінформовані, обізнані та навчені щодо мінної безпеки та інших тем, що стосуються їхньої безпеки. Завдяки цьому партнерству ми зможемо донести цю важливу інформацію до дітей по всій країні, яким загрожують найбільші ризики».


За повідомленнями ГУНП в Чернігівській області,
 ГУ ДСНС України в Чернігівській області, UNICEF Ukraine

 

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини