Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 09:34:32

Хотіла оформити «грошову допомогу» через месенджер, натомість втратила 40 тисяч гривень: поліція Чернігівщини вкотре застерігає громадян від шахраїв

13.10.2023   15:27Агенцiя

В соцмережах шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення "грошової допомоги".

 Поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями та не вводити дані своїх банківських карток і паролі нібито для "зарахування грошей".

Вчора до поліції звернулась 26-річна мешканка Чернігова із повідомленням, про те, що з її банківського рахунку зникло понад 40 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що в месенджері "Вайбер" їй надійшло повідомлення з назвою "Дія (helpua09)-Official" з пропозицією надання грошової допомоги.

Для отримання коштів жінка перейшла за посиланням і ввела секрктні реквізити своєї банківської картки. Після виконання цих умов з її рахунку зникли гроші.

Наразі потерпіла звернулась по допомогу до поліції. Правоохоронці розшукують причетних до шахрайських дій.

Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати грошову допомогу», або «заповнити заявку на виплати від ООН чи інших організацій за 10 хвилин» - ігноруйте такі вказівки та не переходьте за посиланнями! Так діють шахраї! Будь-яка соціальна допомога не оформлюється в соцмережах, для цього слід звернутися до державної установи, ЦНАПу тощо.

Пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише в офіційних джерелах.
хотіла оформити «грошову допомогу» через месенджер, натомість втратила 40 тисяч гривень: поліція чернігівщини вкотре застерігає громадян від шахраїв

Останні новини Чернігівщини

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної проживає в новій родині: що відомо про опікунку 08:45

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної Анна вже декілька тижнів проживає в новій родині у Чернігові. Тимчасову опіку над дитиною взяла давня знайома родини Підвербних 50-річна Олена.

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.

29 квітня: цей день в Україні і світі

29 квітня: цей день в Україні і світі 08:28

ДЕНЬ 796 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 796 RUSSIAN AGRESSION