Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 12:10:40

До кінця року мають запрацювати ЦНАПи ще у 17 громадах області

28.09.2023   16:00Агенцiя

На Чернігівщині мережа центрів надання адміністративних послуг наразі налічує 40 таких установ, зокрема по 12 – у Чернігівському та Ніжинському районах, 8 – у Прилуцькому, 5 – у Корюківському та 3 – у Новгород-Сіверському. Ще 17 ЦНАПів мають запрацювати до кінця поточного року (найбільше – 8 – у Чернігівському районі). Це питання – на контролі в Офісі Президента.

Як триває процес у громадах, де ЦНАПи ще не функціонують, обговорили голови цих ТГ, очільники відповідних РВА під час онлайн-наради за участі першого заступника начальника ОВА Костянтина Мегема.

За словами заступниці директора Департаменту економічного розвитку ОВА Світлани Полторацької, у жовтні заплановано відкриття ЦНАПу в  Гончарівській громаді, у листопаді – в Малодівицькій та Яблунівській, у грудні – аж у 13 громадах: Добрянській, Киїнській, Киселівській, Комарівській, Любецькій,  Мринській, Новобасанській, Олишівській, Понорницькій, Седнівській, Сухополов’янській, Талалаївській сільській та Тупичівській.

Минулого місяця, згідно зі складеним графіком, ЦНАП мав відкритися у Лосинівській громаді. Як прокоментували у Ніжинській РВА, наразі все готове до відкриття, проблема, розв’язанням якої займаються, – відсутність працівника.

Загалом у кожній зі згаданих громад готуються до відкриття центрів (від розв’язання організаційних моментів до проведення ремонтних робіт та забезпечення технікою/меблями). Дві громади – Новобасанська та Добрянська – для ремонтів приміщень залучили субвенцію з державного бюджету. Деяким, як-от Понорницькій та Киселівській, варто значно пришвидшитися: першій – визначитися з розміщенням ЦНАПу у наявних будівлях, другій – з виділенням самого приміщення. Варіантом вирішення питання відсутності приміщення може стати організація мобільного ЦНАПу.

    «До кінця поточного року в усіх територіальних громадах області мають працювати ЦНАПи. Це однозначно спростить доступ наших громадян до отримання необхідних послуг у комфортних умовах. Часу вже не так і багато. Тому зволікати не варто. Потрібно використати всі можливості, в тому числі й ті, що пропонують міжнародні партнери, зокрема інституційний супровід», – зазначив Костянтин Мегем.

Так, суттєву допомогу у процесі надає Проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні». За участі експертів цієї ініціативи цьогоріч відкрились центри у Деснянській та Ладанській ТГ. Проєкт продовжує супроводжувати інституційне створення ЦНАПів ще в трьох громадах: Добрянській, Лосинівській та  Cеднівській.

Крім того, в межах Проєкту шістьом громадам, де ще не утворені ЦНАПи, для надання адміністративних послуг передано техніку (комп’ютери, ноутбуки, багатофункціональні пристрої). Такою можливістю скористалися Добрянська, Киїнська, Комарівська, Новобасанська, Понорницька та Седнівська ТГ.

Консультаційну підтримку з питань створення ЦНАПу може отримати будь-яка громада, відправивши заявку на сайті проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини