Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 23:22:00

Увага! Нова шахрайська схема з поштовими відправленнями! Поліція закликає громадян до пильності

26.09.2023   10:19Агенцiя

Поліцейські закликають мешканців Чернігівщини бути обачними під час спілкування з незнайомцями та не розголошувати паролі, що надходять в SMS-повідомленнях. Представляючись працівниками поштових компаній, шахраї випитують секретну інформацію і можуть отримати доступ до вашого телефону.

Вчора до поліції звернулась 32-річна мешканка міста Чернігова, яка повідомила, що постраждала від шахрайських дій. Потерпілій зателефонував невідомий, який представився працівником компанії з експрес-доставки. Чернігівка нещодавно відправила кілька посилок якраз через цю компанію, тож була уважною до слів незнайомця. Той  повідомив жінці, що один з покупців її товару нібито хоче замовити кур’єрську доставку. Тому, щоб її оформити, жінці необхідно продиктувати код з смс-повідомлення, що надійде на її телефон. Що потерпіла і зробила. Після чого жінка дізналася, що невідомий чоловік за допомогою коду з смс-повідомлення та нібито за дорученням заявниці забрав посилку, в якій знаходився годинник «Aрple Watch» вартістю 27 тисяч гривень.
Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулась до поліції. За цим фактом слідчий відкрив провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).
Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій потрібно повідомити одноразовий пароль з SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай!
Не дайте шахраям жодного шансу вас ошукати!

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини