Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 21:16:27

Житло для ВПО. Виконком погодив детальний план території другого мікрорайону житлового району «Масани»

25.09.2023   12:58Агенцiя

21 вересня на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради погоджено проєкт «Детальний план території другого мікрорайону житлового району «Масани»". Цьому рішенню передувало проведення громадських слухань.

Ці процедурні рішення врешті дозволять данській компанії «ROCKWOOL» розпочати будівництво житла в мікрорайоні Масани для осіб, які втратили власне, внаслідок активних бойових дій. Компанія планує профінансувати зведення будинку на кілька під'їздів із загальною кількістю квартир — 410, які потім безкоштовно передадуть постраждалим.
   — У них свої процедури — прозорий процес, який повністю компанія «ROCKWOOL» проводить згідно європейських стандартів. У них є процедура на проєктування, потім на визначення забудовника, який буде виконувати роботи. Ми, зі своєї сторони, як місто, як міська влада, сприяємо цьому максимально. Раніше на сесії ухвалили рішення, яке було потрібно. Зараз на виконкомі ухвалюємо детальний план з винесенням на сесію. І далі, там, де від нас потрібні будуть процедурні рішення, ми все це будемо робити швидко, для того, щоб якомога швидше почалося саме будівництво. Мова йде про інвестиції у розмірі близько 17 млн євро,  —  повідомив в.о. міського голови Олександр Ломако.

Нагадаємо, що ще наприкінці 2022-го року міський голова Владислав Атрошенко підписав лист про наміри з данськими партнерами «ROCKWOOL Ukraine», яка допомагає Чернігівській області в питаннях відновлення. Вони висловили намір будувати за свої кошти будинки, які будуть безкоштовно передані особам, житло яких пошкоджено чи знищено внаслідок військової агресії рф.
Сюжет телеканалу «Дитинець»

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини