Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 23:36:51

Регіональний офіс міжнародного співробітництва: на часі – консолідація зусиль у підготовці до зими

23.09.2023   11:54Агенцiя

Минуле засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва (РОМС) з іноземними донорами було присвячене запитам у сфері освіти, сьогоднішнє – не менш нагальному питанню – готовність до опалювального сезону об’єктів усіх форм власності.

Наразі загальний рівень підготовки господарського комплексу Чернігівської області становить понад 90%.

    «Підготуватися якісно, наскільки це можливо в нинішніх умовах, допомогли десятки потужних міжнародних організацій, місцевих донорів, за що ми дуже вдячні. Це й матеріали, обладнання, фінансування робіт з відновлення пошкоджених об’єктів ЖКГ. Хоча відповідні роботи активно розпочали ще весною, невирішені питання все ж залишилися. І тут ми знову сподіваємося на залучення міжнародних партнерів», – зазначив начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

За інформацією Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства ОВА, внаслідок ворожих обстрілів та ракетних ударів значних руйнувань та пошкоджень різного ступеню зазнали півтори тисячі об’єктів підприємств, що надають комунальні послуги. Роботу майже всіх спільними зусиллями вдалося відновити.

Приміром, у сфері енергетики до області надійшла технічна підтримка з Італії, Литви, Азербайджану, Німеччини та Швеції на суму понад 360 мільйонів гривень. Це дозволило не тільки відновити пошкоджені критично-важливі елементи мереж, а й частково модернізувати енергетичне обладнання за рахунок сучасних технологічних рішень.

Ще один приклад підтримки міжнародних партнерів наших енергетиків – допомога від Литовської Республіки. Вони надали 44 трансформатори вартістю понад 7 млн євро. Це обладнання було використано саме для відновлення розподільних електромереж, від яких заживлено переважно побутових споживачів та об’єкти тепло- і водопостачання.

Завдяки підтримці ПРООН, Міжнародному медичному корпусу, Міжнародному комітету Червоного хреста, іншим урядовим та неурядовим організаціям вдалося відремонтувати та пройти зиму закладам охорони здоров’я та соціального захисту.

Іноземні партнери допомогли стати енергонезалежними кільком ключовим медичним установам, встановивши там сонячні електростанції.

Важко переоцінити внесок данської компанії ROCKWOOL – близько пів тисячі генераторів різної потужності.

До слова, медичні заклади області, а їх в області функціонує майже 90, до опалювального сезону підготовлені на 94%. Практично всі забезпечені альтернативними джерелами живлення.

Втім, попри значні обсяги підтримки з боку донорів, на сьогодні існує потреба в низці матеріалів як для підприємств, що надають відповідні послуги (плюс обладнання), так і громадян, чиє житло пошкоджене чи зруйноване через війну.

Під час сьогоднішнього спілкування кілька неурядових організацій висловили готовність допомогти Чернігівщині з твердим паливом адресно для громадян з прикордонних громад та тих, де багато внутрішніх переселенців, а також кільком закладам соціальної сфери.

Нагадаємо, що РОМС моніторить потреби громад та відстежує пропозиції донорів, спрямовуючи їх саме туди, де це найбільше потрібно.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини