Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 05:15:50

Ви – життя. Ви – відновлення: В’ячеслав Чаус привітав рятівників Чернігівщини з професійним святом

19.09.2023   11:04Агенцiя

Щорічно 17 вересня відзначається свято мужньої та героїчної професії – День рятівника. Сьогодні ж працівників Головного управління ДСНС в області привітали і подякували за щоденну самовідданість представники влади, правоохоронних органів та військові.

    «Хочеться побажати лише три речі: перемоги; виїздів без втрат та жертв; завжди повертатися додому, де затишно і чекають, – звернувся до присутніх начальник ОВА В’ячеслав Чаус. – Ви – життя. Ви – відновлення».

Герої без зброї першими прибувають на надзвичайні ситуації, щоденно рятують людей та майно, ліквідують наслідки ворожих обстрілів та пожеж.

Під час повномасштабного вторгнення підрозділи Головного управління ДСНС в області ліквідували 1206 пожеж, які виникли внаслідок бойових дій; 192 рази залучались до проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт. З-під завалів врятовано 69 осіб, 147 людей евакуйовано, деблоковано тіла 170 загиблих. Піротехніки виявили та знищили понад 52 тисячі вибухонебезпечних предметів, обстежили 40 тисяч гектарів територій, 266 об’єктів інфраструктури та життєзабезпечення населення.
 
    «Ви завжди там, де «прильоти», де загроза життю людей. Які б не були виклики, ви першими приходите на допомогу там, де вона вкрай потрібна. Навіть якщо під загрозою ваше власне життя та здоров’я. Завжди повертайтесь додому зі служби цілими та неушкодженими», – побажала рятівникам Олена Дмитренко.

Пам’ять полеглих Героїв-рятувальників зібрання вшанувало хвилинною мовчання.

За самовідданість і високий професіоналізм при виконанні службових обов’язків та з нагоди Дня рятівника начальник ОВА вручив відзнаки облдержадміністрації.

Почесною грамотою нагороджено:

БОРИСЕНКА Володимира Миколайовича – головного майстер-сержанта служби цивільного захисту, командира відділення 6 державної пожежно-рятувальної частини (смт Ріпки) 1 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Чернігівській області;

СИЛЕНКА Романа Михайловича – майора служби цивільного захисту, начальника 8 державної пожежно-рятувальної частини (м. Сновськ) 2 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Чернігівській області.

Подяку оголошено:

ГАВРИЛЕНКУ Дмитру Миколайовичу – майору служби цивільного захисту, головному інспектору Корюківського районного відділу Головного управління ДСНС України у Чернігівській області;

МАРТІЯНУ Євгенію Олексійовичу – майору служби цивільного захисту, головному інспектору відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Прилуцького районного управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області;

ПАСКЕВИЧУ Станіславу Володимировичу – лейтенанту служби цивільного захисту, провідному інспектору відділу організації профілактичної роботи та цивільного захисту Ніжинського районного управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області;

СІМОНОВУ Олексію Олеговичу – старшому лейтенанту служби цивільного захисту, начальнику караулу 2 державної пожежно-рятувальної частини (м. Чернігів)
1 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Чернігівській області.

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини