Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 22:54:35

Вибухотехніки поліції Чернігівської області виявляють та знешкоджують російські боєприпаси на Херсонщині

15.09.2023   11:56Агенцiя

Офіцери відділу вибухотехнічної служби Головного управління Нацполіції в Чернігівській області у складі зведеного загону колег-вибухотехніків з усієї України працюють над очищенням від вибухових предметів території Херсонської області, звільненої від російської окупації.

Після вигнання рашистів з частини Херсонщини, на колишніх окупованих територіях залишилось багато нерозірваних боєприпасів, касетних зарядів, спеціально встановлених ворожими військами мін та вибухових пасток («розтяжок»).


Поліцейські вибухотехнічної служби у складі зведеного загону долучилися до очищення території. Вибухонебезпечні предмети виявляють поруч із житловими будинками, у промисловій зоні та на території сільгосппідприємств, у полях, лісосмугах, уздовж доріг.
Невикористане вибухове «залізо», покинуте рашистами на імпровізованих складах під час своєї панічної втечі, поліцейські передають військовим ЗСУ. А виявлені нерозірвані та інші небезпечні боєприпаси, які становлять загрозу життю і здоров’ю людей, вибухотехніки знешкоджують на місці.
Відтак, чернігівські поліцейські вже знищили бойову частину від авіабомби ФАБ-500Т, понад 80 артилерійських снарядів, некеровані авіаційні ракети тощо.
Розмінування територій триває.
Поліція застерігає мешканців деокупованих територій від легковажного ставлення до питань мінної безпеки. Будьте обачними та не наражайте себе на небезпеку. Утримайтеся від відвідування лісів та полів усюди, де перебували російські окупанти або точилися бойові дії. Також пильно слідкуйте за тим, аби цієї заборони дотримувалися діти. Не наближайтеся та не чіпайте підозрілі предмети. У разі їх виявлення, одразу повідомляйте на лінію 102. Бережіть себе! Разом до перемоги!

 

Поліція Чернігівської області

 

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.