Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 00:59:14

Чернігів придбає дрони для ЗСУ на суму 15 млн грн

14.09.2023   10:27Агенцiя

Сьогодні, 13 вересня 2023 року, відбулася 34 (позачергова) сесія Чернігівської міської ради VIIІ скликання. На засіданні були присутні 26 депутатів із 43, вони розглянули три десятки питань.

Перед початком засідання присутні в сесійній залі традиційно вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих внаслідок російсько-української війни військових та цивільних, після чого перейшли до розгляду порядку денного.
Чернігівська міська рада затвердила у новій редакції Програму шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Держприкордонслужби, які розташовані на території міста. Змінами передбачена можливість виділення додаткових 20 млн грн з бюджету Чернігова для підтримки військових.

— Спрямуємо 5 млн грн на підтримку військових частин, а 15 млн — на дрони, про що є домовленості з ОК «Північ». Ми відвідали з керівниками військових частин одне із виробництв дронів. Вони їх подивилися, оцінили і погодили. А ми профінансуємо перші 15 млн грн на їх придбання, — прокоментував під час сесії зміни до Програми в.о. міського голови.

 Олександр Ломако зазначив, що підтримка ЗСУ для міської влади серед пріоритетних задач, в тому числі, працюватимуть надалі і в напрямку придбання дронів.  Нагадаємо, що з бюджету міста на підсилення військових вже спрямовано до 160 млн грн.

Продовжено дію Програм, які розроблені з метою підтримки постраждалих чернігівців
На засіданні сесії також затверджені рішення, якими продовжено дію Програми часткової компенсації видатків на відновлення пошкоджених вікон та Програми надання одноразової матеріальної допомоги власникам приватних житлових будинків. Обидві діятимуть протягом усього періоду воєнного стану і протягом трьох місяців після його припинення чи скасування.

Детальніше про інші прийняті рішення, читайте в наступних матеріалах на сайті Чернігівської міської ради

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.