Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 13:16:41

Поліція Чернігівщини скерувала до суду справу щодо організованої злочинної групи наркоторгівців

07.09.2023   12:46Агенцiя

Оперативники управління карного розшуку та слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції Чернігівщини спільно з співробітниками оперативного відділу Менської виправної колонії №91 завершили досудове розслідування та передали прокурору Чернігівської обласної прокуратури для направлення до суду обвинувальний акт щодо організованої групи, яка займалась незаконним постачанням, виготовленням та збутом психотропних речовин на території виправної колонії.

В ході оперативних та слідчих дій поліцейські встановили, що 33-річний чоловік мав навички з виготовлення в побутових умовах психотропних речовин.


Він разом зі спільниками займався виготовленням, фасуванням та збутом психотропної речовини. Кошти, отримані від її продажу, розподілялись між усіма учасниками оборудки за допомогою онлайн-банкінгу.
Ще один зловмисник знаходився за межами колонії і займався пакуванням та пересилкою синтетичного концентрату особливо небезпечної психотропної речовини.
Поліцейські провели цілий комплекс оперативних заходів для отримання вагомої доказової бази щодо причетності фігурантів до злочинної діяльності.
На території державної установи «Менська виправна колонія №91» поліцейські під процесуальним керівництвом прокуратури провели санкціоновані обшуки.
В ході обшуків поліція виявила та вилучила сотні дозованих згортків особливо небезпечної психотропної речовини, зіп-пакети, пластикові ємності з нашаруванням концентрату тієї ж речовини, ваги, зошити з обліком реалізації наркотичних речовин, півтора десятка планшетів та sim-карти.
Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної  прокуратури повідомили про підозру всім чотирьом зловмисникам за частиною 2 та частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України (визначає відповідальність за збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинене організованою групою).
Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.
Поліція завершила досудове розслідування.
Обвинувальний акт скеровано до суду.

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.