Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 15:55:57

Поліція Чернігівщини повідомила про підозру учасникам злочинної групи за незаконний видобуток торфу

06.09.2023   13:42Агенцiя

Співробітники слідчого управління поліції Чернігівської області спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили про підозру учасникам організованої злочинної групи, які займалися незаконним видобутком торфу.

 За попередньою інформацію, збитки завдані державі сягають понад 2 мільйони гривень.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що службові особи товариства з обмеженою відповідальністю разом з двома спільниками налагодили незаконний видобуток торфу з родовища на території Ніжинського району. Зловмисники упродовж півроку незаконно видобували корисні копалини. Щоб приховати злочинну діяльність, вони нібито проводили роботи з очищення каналів меліоративної мережі. Видобутий торф вони продавали з метою отримання прибутку і особистого збагачення.
У результаті таких дій екологічний збиток державі склав понад 2 мільйони гривень.
Слідчі поліції вручили всім чотирьом учасникам організованої групи підозру про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 240 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення), що караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.
Засновнику і директору товариства також повідомлено про підозри у скоєнні злочину за частиною 2 статті 209 (легалізація доходів отримана злочинним шляхом) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Тривають слідчі дії.

 

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.