Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 11:20:53

У Чернігові завершилася перша літня медіашкола для майбутніх журналістів

04.09.2023   13:24Агенцiя

На минулому тижні у Чернігові закінчилася літня медіашкола для тих, хто бажав опанувати професію журналіста. 15 людей пройшли навчання і на минулому тижні отримали сертифікати від ГО «Інститут Масової Інформації».

Протягом 10 занять учасники медіашколи мали змогу пізнати журналістику зсередини. Зокрема, їм розповідали про стандарти роботи журналістів, особливості тележурналістики і газетноїсправи, новинний СММ, інтерв’ювання та журналістські розслідування. Учасники медіашколи  відвідали два телеканали Чернігова – Суспільне та Новий Чернігів.
Викладачами медіашколи були працюючі журналісти та редактори провідних чернігівських видань.
«Ми дуже сподіваємося, що нам вдалося познайомити і зацікавити людей журналістикою. Бажаємо успіхів нашим учасникам медіашколи і в очікуванні побачити їх матеріали в ефірі»,- зазначив представник ІМІ у Чернігівській області Павло Пущенко.
Фінальні роботи, які виконали учасники школи, опублікувала низка видань Чернігівщини. Окрім того, матеріали учнів з’явилися на сторінках газети «Сім днів». Дві учасниці школи наразі проходять стажування у редакції «Челайн».
Медіашкола - це проєкт на базі хабу “МедіаБаза.Чернігів”, що впроваджується громадською організацією Чернігівський освітній центр “Ініціатива” за сприяння ГО “Інститут масової інформації”.
Хаб «МедіаБаза. Чернігів» - безпечне місце для роботи журналістів. Також, тут проходять різноманітні навчання, є можливість взяти в оренду засоби індивідуального захисту.
 

Фото Владислава Савенка
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної проживає в новій родині: що відомо про опікунку 08:45

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної Анна вже декілька тижнів проживає в новій родині у Чернігові. Тимчасову опіку над дитиною взяла давня знайома родини Підвербних 50-річна Олена.

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.