Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 1 травня, 18:31:27

Чернігівська область: рятувальники з правоохоронцями проводять рейди щодо профілактики пожеж в екосистемах

29.08.2023   10:27Агенцiя

На території Чернігівщини фіксуються численні факти спалювання залишків сухої рослинності, необережного поводження з вогнем на прибудинкових, відкритих територіях і, як наслідок – пожежі в природних екосистемах та на територіях приватних домоволодінь.

Лише впродовж минулого тижня в екосистемах зафіксовано 21 пожежу, внаслідок яких одна людина загинула, ще одну травмовано. Площа пройдена вогнем склала 16 га.

З метою недопущення пожеж в природних екосистемах та надзвичайних подій співробітниками підрозділів Головного управління ДСНС, Національної поліції та лісокористувачами впродовж 26-27 серпня проведені профілактично-роз’яснювальні рейди на території 37 населених пунктів.

В ході цього населенню були роз’яснені правила пожежної безпеки та щодо дотримання вимог безпеки під час перебування на відкритих територіях, у лісопаркових зонах і поблизу торфовищ. Співрозмовникам наведені приклади та наслідки пожеж, причинами яких послужила людська недбалість, а також наголошено, що випалювання сміття, сухої рослинності та її залишків тягне за собою адміністративну і навіть кримінальну відповідальність. Слід зазначити, що під час превентивних заходів працівниками ДСНС та Національної поліції на порушників вимог законодавства складено 11 адмінпротоколів. Також було акцентовано увагу батьків на суворому контролі за розвагами дітей та недопущенні залишення їх без відповідного нагляду, адже залишившись на самоті вони можуть вигадати небезпечні ігри з сірниками й запальничками. За допомогою квадрокоптерів рятувальники здійснювали моніторинг стану пожежної безпеки на території області.

Під час проведення профілактичних рейдів громадянам були надані з цієї тематики профілактичні листівки та пам'ятки.

Останні новини Чернігівщини

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено