Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 01:42:36

Понад 300 людей звернулися до лікарів мобільних бригад у Холминській і Талалаївській громадах

29.08.2023   08:58Агенцiя

Одразу до двох громад – Холминської Корюківського району і Талалаївської Прилуцького – минулого тижня виїздили мобільні бригади у складі фахівців Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб й вузькопрофільних лікарів з обласного центру та лікувальних закладів Прилуччини.

На прийомі у медиків побували не тільки жителі центрів громад, а й навколишніх сіл: Козилівки, Олешні, Жуклі, Камки під час роботи бригади у Холмах та Петькового, Рябух, Слобідки, Липового, Харькового, Плугатаря і Скороходового  – у Талалаївці.

Загалом у Холмах вузькопрофільні спеціалісти прийняли близько 180 людей: на прийомі у кардіолога побували 32 особи, офтальмолог проконсультував 57 жителів, невролог – 35, ревматолог – 29. Окрім того, фахівці з надання психологічної допомоги надали консультації 17 громадянам, із них – 11 дітям, 123 людини виміряли артеріальний тиск, 203 – обстежилися на предмет виявлення вірусних гепатитів, 92 людини виміряли рівень глюкози у крові, профілактичні щеплення отримали 23 людини. Також від місцевих громадян поступили 39 зразків колодязної води (знайдено перевищення в одному зразку), 22 зразки овочів перевірено на вміст радіонуклідів.

У Талалаївці протягом дня лікарі прийняли понад 166 громадян: кардіолог – 46, офтальмолог – 27, ендокринолог – 32, дерматовенеролог – 43, хірург – 19. Крім того, ЕКГ пройшли 40 пацієнтів, 49 людей виміряли свій артеріальний тиск, 48 дізналися про свій ВІЛ-статус та обстежилися на предмет виявлення вірусних гепатитів, 53 людини виміряли рівень цукру у крові, профілактичні щеплення зробили 13 дітям. Обстежено 47 зразків колодязної  води, 9 з них не відповідають визначеним нормам.

Нагадаємо, що профілактичні виїзди проводить Управління охорони здоров’я ОВА спільно з обласним центром контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За інформацією Чернігівського обласного центру
 контролю та профілактики хвороб МОЗ України

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини