Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 13:48:06

Ліквідація наслідків ракетного удару. Виконком погодив виділення 20,8 млн грн на капітальний ремонт дахів багатоквартирних будинків

28.08.2023   08:53Агенцiя

20,8 млн грн спрямують на капітальний ремонт дахів шести будинків, які отримали суттєві пошкодження внаслідок ракетного удару по Чернігову 19 серпня.

Вже з понеділка управління ЖКГ зможе укладати договори з підрядними організаціями і стартуватимуть роботи. Відповідне рішення погоджено на засіданні виконавчого комітету 25 серпня. Також з міського бюджету в обсязі 4 млн профінансують обстеження та поточні ремонти будинків, які цього потребують, ще 4 млн грн спрямують на відновлення школи №3.

Управління житлово-комунального господарства міської ради спільно з комунальними підприємствами вже провели необхідне обстеження всіх постраждалих від ракетного удару багатоповерхових будинків. Загальна кількість — 78.

— Шість будинків потребують капітального ремонту дахів і ми зараз будемо виділяти на це кошти. Стосовно решти будинків, то проводитимуться поточні ремонти. Окрім цього, виконуються гідравлічні випробування внутрішньобудинкових систем опалення для того, щоб зрозуміти у якому вони стані. З метою попередження підтоплень, дахи пошкоджених будинків накривають тимчасовим покриттям, — повідомив під час засідання в.о. міського голови.

Під час розгляду цього питання Олександр Ломако проінформував про вже зроблені кроки з ліквідації наслідків терористичного акту рф.  Серед пошкоджених об'єктів є заклади освіти. Зокрема, у школі №3 необхідно замінити 93 віконні конструкції, 15 дверей, чотири підвісні стелі, техніку та обладнання. Вікна допоможуть відновити партнери програми U-LEAD, які вже почали цим займатися.  Розбиту оргтехніку —  «Приватбанк».

    — Відкоси, двері, стелю відновлюватимуть за кошти бюджету міста, — додав він.

Є пошкодження і будівель ДНЗ №23,27, 54 — у планах залучити партнерів для вирішення питання, не витрачаючи бюджетних коштів.

В.о. очільника міста подякував всім партнерам за допомогу у ліквідації наслідків. Зокрема, 13 організаціям, які працюють з постраждалими. Їх роботу скоординувала міська рада, розмістивши в одній будівлі для зручності містян. Єдиний центр допомоги запрацював з понеділка, 21 серпня.

   — Цей центр організувало місто. Ми повністю взяли на себе цю роботу для того, щоб людям було зручно і вони не їздили містом і не шукали потрібні організації, які їм можуть допомогти. 13 організацій надають різну допомогу. Це відновлення житла,  грошова допомога, видача будівельних матеріалів, юридична та психологічна консультація. Донори повністю беруть на себе відновлення пошкоджених квартир в цих будинках, за що ми їм дуже вдячні, — повідомив Олександр Ломако.

Протягом тижня до Єдиного центру допомоги вже звернулося 350 осіб:

    311 — із запитом відновлення житла;
    103 — матеріальної допомоги;
    52 — будматеріалів;
    60 — психологічною допомогою;
    80 — юридичною допомогою.


Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:40

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме, 4 пожежі.

3 травня: цей день в Україні і світі

3 травня: цей день в Україні і світі 10:37

ДЕНЬ 800 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 800 RUSSIAN AGRESSION

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини