Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 08:17:42

Ведеться робота над встановленням у Чернігові автоматизованої системи централізованого оповіщення

26.08.2023   12:54Агенцiя

Вчора на засіданні виконавчого комітету міської ради погоджено робочий проєкт створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну».

24 серпня, під час міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в.о. міського голови Олександр Ломако дав доручення управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення підготувати відповідний проєкт рішення і винести на розгляд виконкому, що, власне, сьогодні і було зроблено.

   — Зараз партнери нам прислали робочий проєкт. Відповідно до Постанови Кабміну він вимагає погодження з органами місцевого самоврядування та ДСНС. Для того, щоб рухатися далі, нам потрібно рішення виконкому. Партнери нам повідомляють, що як тільки вони погодять це питання і з ДСНС, перейдуть до монтажу, — повідомив начальник профільного управління Олег Шамрук.

Нова система довзолить підвищити рівень безпеки населення і захищеності територій під час загроз або надзвичайних ситуацій. А також автоматизувати процеси оперативного доведення до чергових та аварійно-рятувальних служб, підприємств, установ, організацій та населення сигналів і повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій природного, техногенного та воєнного характеру, постійного інформування їх про обстановку, що склалася у зоні можливого ураження.

    — Наші міжнародні партнери надають допомогу у вигляді модернізації системи оповіщення. Ми з бюджету на це не витрачаємо кошти, — зазначив під час засідання Олександр Ломако.

Як повідомлялося раніше, система включатиме 12 пунктів на території міста, які вмикатимуться централізовано і покриватимуть всю територію Чернігова.  Знаходиметься вона на балансі міста.

Довідково. У Чернігівській області функціонує регіональна автоматизована система централізованого оповіщення. Відповідальність за її роботу покладена на Департамент цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА. Діюча система має критичний стан технічного забезпечення, зокрема: більше ніж втричі перевищені терміни її експлуатації, технології обробки і передачі інформації морально застаріли, неможливо використовувати на окремих ділянках застарілої апаратури оповіщення, яка працює за аналоговим принципом, у зв'язку з упровадженням сучасних цифрових телекомунікаційних систем, відсутністю технічної можливості доведення сигналів та повідомлень до осіб з інвалідністю тощо. Таким чином, існуюча система оповіщення неспроможна в повному обсязі забезпечити виконання покладених на неї завдань.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Головне фото ілюстративне з мережі Інтернет

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини