Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 07:03:05

Виховуємо патріотів України: на Чернігівщині поліцейські організували дітям екскурсію до «Гетьманської столиці» — Батурина

22.08.2023   16:18Агенцiя

Ювенальні поліцейські Чернігівщини з колегами з відділення поліції №1 міста Бахмач Ніжинського райвідділу поліції та поліцейським офіцером Батуринської громади Ярославом Шевченком забезпечили відвідання Батуринського історико-культурного заповідника понад тридцятьма дітьми з Чернігова та Ніжинського району.

До складу екскурсійної групи увійшли діти, що є внутрішньо переміщеними з інших областей України внаслідок бойових дій, діти загиблих захисників, а також вихідці з сімей у складних життєвих обставинах. Загалом зі скарбами Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» ознайомилися 33 дитини різного віку — від 5 до 16 років.

Заповідник у Батурині – це безцінні пам’ятки історії, архітектури, культури, археології і природи.

Розпочали екскурсію з відвідування Цитаделі Батуринської фортеці. Вона відтворена у 2008 році на історичному місці, на високому мисі лівобережної тераси річки Сейм. На її території наразі є 11 об’єктів, з якими ознайомили дітей. В діючій дерев’яній замковій церкві Воскресіння Господнього діти вшанували пам’ять жертв «Батуринської різанини» 1708 року, влаштованої військами російського царя за його злочинним наказом, а також пам’ять Героїв новітнього часу, які загинули у війні росії проти України.

На території Цитаделі Батуринської фортеці розміщений також Гетьманський будинок, який був офіційною резиденцією гетьманів та урядовою канцелярією. Дітей неабияк вразили воскові фігури гетьманів у ретельно відтворених інтер’єрах.

Також у Цитаделі діти побували у Головній замковій вежі, Північній замковій башті, оглянули Оборонну стіну, Скарбницю, Криницю та Замковий міст.

Фінальним об’єктом, який відвідали діти, був Палацово-парковий ансамбль останнього гетьмана України – Кирила Розумовського. Палац відреставрований у 2003-2009 рр. Ця триповерхова споруда — вишукане творіння архітектурного мистецтва, входить до переліку шедеврів епохи класицизму.

По завершенню екскурсії діти поділилися своїми враженнями, а від поліцейських отримали солодкі подарунки та повітряні кульки.



Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини