Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 05:57:30

Чернігівська ТЕЦ повернулася в управління міста

22.08.2023   10:52Агенцiя

21 серпня рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради затверджено акт приймання-передачі єдиного майнового комплексу КЕП «Чернігівська ТЕЦ», що повернутий з оренди.

У зв’язку із закінченням 20 серпня 2023 договору оренди єдиного майнового комплексу  від 25.12.2000, укладеного між фондом комунального майна ЧМР та ТОВ «ФІРМА "ТЕХНОВА"», сьогодні було підписано акт приймання-передачі ЄМК, що повертається з оренди за даними останньої інвентаризації майна, проведеної за станом на 31 грудня 2022 року.  

Тобто, цей єдиний майновий комплекс, після того, як 23 роки знаходився в оренді приватної фірми,  повернувся в управління міста. Господарську діяльність відтепер здійснюватиме міське комунальне підприємство «Теплокомуненерго». Саме воно має забезпечити сталу роботи, підготовку до опалювального періоду 2023/2024,  технічне обслуговування і ремонт потужностей.

 — Наша задача цей перехідний етап пройти коректно та швидко, в той же час підготуватися до опалювального сезону, який, зрозуміло, не буде простим.  Після того, що ми бачили минулого року, розуміємо, що ворог буде продовжувати свої підступні дії. Маємо бути готовими.  Для колективу ТЕЦ цей процес переходу, по суті, нічого не змінює, а навіть покращить стан справ. Буде більше уваги міста, розуміння і  відповідальності, тому що це наш об'єкт і тепер ми зможемо інвестувати сюди кошти.

Про це сказав в.о. міського голови Олександр Ломако під час зустрічі з колективом підприємства після засідання виконкому. Він представив нового керівника — директора КП "Теплокомуненерго" Дмитра Коваленка, повідомив про те, як відбуватиметься перехідний процес та пріоритети у роботі. Перш за все, це безпека колективу та підприємства.

    — Наші зусилля будуть спрямовані на те, щоб привести до ладу бомбосховища. В одному з них буде облаштовано пункт дистанційного керування, аби у разі тривоги всі могли спуститися в укриття.

Також Олександр Ломако дав доручення в короткі терміни вивчити стан справ із готовністю комплексу до роботи.

    — Підготуйте мені письмову довідку про стан готовності об'єкта до опалювального сезону. За інформацією від «Технови» — завершені гідравлічні випробування, котли пройшли плановий ремонт, але це все потрібно перевірити, щоб ми чітко розуміли масштаби потреби, що потрібно придбати та зробити, аби підготуватися до зими.

У співробітників сьогодні останній робочий день у штаті ТОВ «ФІРМА "ТЕХНОВА"», а вже завтра їх почнуть переводити в склад «Теплокомуненерго». Перша хвиля — близько 280 працівників та працівниць.

 
— У нас є галузева угода, відповідно до якої ми відрегулюємо рівень заробітної плати співробітників. Вона зросте до 50%. Далі будемо дивитися цифри та можливості, — повідомив колективу Олександр Ломако.

На фінансування діяльності КП «Теплокомуненерго» з бюджету Чернігівської міської територіальної громади сумарно заплановано спрямувати 56 млн грн. Ці кошти сформують фонд оплати праці, поки підприємство не почне надавати чернігівцям послуги і отримували за них кошти, а також дозволять підготувати комплекс до опалювального сезону та придбати необхідні хімічні реагенти.

Під час цього спілкування була анонсована також вже наступна зустріч. Під час якої будуть обговорені ключові питання, які будуть у колективу після перехідного етапу.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини