Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 03:48:27

Мобільні медичні бригади побували на Прилуччині та Сосниччині

22.08.2023   10:21Агенцiя

Спеціалісти Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України разом з вузькопрофільними лікарями виїздили цього місяця у віддалені громади Чернігівщини, щоб провести ранню діагностику захворювань та проконсультувати місцевих жителів.

Одна із локацій – селище Парафіївка, де нині проживають близько 2 400 громадян. Завітали й жителі навколишніх населених пунктів – Іванниці, Южного, Мартинівки, Тростянця, Бережівки. Прийом пацієнтів лікарі проводили у місцевій амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Так, упродовж дня лікар-кардіолог проконсультував 75 чоловіків і жінок, невропатолог – 41 пацієнта, офтальмолог обстежив 53 громадян, педіатр оглянув 27 діток, отоларинголог – 39 жителів громади. Крім того, ЕКГ пройшли 72 пацієнта, 75 людям виміряно артеріальний тиск, 44 особам визначено ВІЛ-статус та обстежено на предмет виявлення гепатитів, 42 особам виміряно рівень цукру у крові, профілактичні щеплення отримали 7 дітей.

Також спеціалісти Прилуцького МРВ дослідили 18 зразків води від громадян. У двох зразках виявлено перевищення рівня нітратів. Зі свого боку, співробітники Ічнянського відділення Прилуцького МРВ провели масово-роз’яснювальну роботу щодо запобігання загостренням хронічних захворювань, необхідності щеплень проти вакцинокерованих інфекцій.
Відвідала мобільна бригада і Сосницьку громаду. Прийом проводився у Сосницькому центрі ПМСД та Сосницькій лікарні. Зверталися як місцеві жителі, так і з прилеглих сіл – Загребелля, Масалаївки, Малого Устя, Лавів, Волинки, Киріївки, Пекаріва.

Протягом дня лікар-кардіолог надав консультації та обстежив 44 пацієнти, отоларинголог – 27, офтальмолог – 28, хірург-онколог – 19, психіатр – 12, проктолог – 12, пульмонолог – 18, гастроентеролог – 19, нефролог – 15, ендокринолог – 43, спеціалісти з надання психологічної допомоги поспілкувалися із п’ятьма  особами, зокрема з двома дітьми, ЕКГ пройшли  33 пацієнти, 201 людина дізналася про свій артеріальний тиск, 4 – про ВІЛ-статус та обстежилися на предмет виявлення вірусних гепатитів. А ще 25 чоловіків та жінок виміряли рівень цукру у крові, 3 дітям проведено профілактичні щеплення.

Всім пацієнтам надано консультації та скореговано алгоритми лікування хронічних захворювань.

Крім того, досліджено 50 зразків води від громадян (у 2 зразках із Загребелля виявлено перевищення по вмісту нітратів). Людей попередили про небезпеку використання такої води, зокрема для немовлят.

Нагадаємо, що профілактичні виїзди проводить Управління охорони здоров’я ОВА спільно з обласним центром контролю та профілактики хвороб МОЗ України.


За інформацією Чернігівського обласного центру
 контролю та профілактики хвороб МОЗ України

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини