Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 19:01:50

Перші хвилини після прильоту і наслідки влучання ракети: розповідь поліцейського з Чернігова, який опинився в епіцентрі удару

21.08.2023   11:19Агенцiя

«Поліція Чернігівщини забезпечувала охорону публічного порядку у посиленому режимі. Через 8 хвилин після того, як почалася повітряна тривога, працівники поліції почали закликати людей голосно командами спускатись до підземного сховища, тому що тут є якісне підземне сховище. Усі, хто спустився у сховище, а таких людей було близько 100, всі залишилися неушкодженими», - про це начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області, підполковник Андрій Зеляк повідомив в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини”.

Також він розповів, що всі інші, хто не захотів спускатися, вони пішли в інші місця - парк та сідали в автомобілі. Тому коли трапився приліт ракети поліцейські виявили багато поранених.

«Я в цей час проходив по вулиці до драмтеатру. Я телефонував хлопцям. Хлопці сказали про те, що всі спускаються, вони здійснюють евакуацію людей. Потому зайшовши до магазину, почув вибух і мене також посікло склом від ударної хвилі», - розповідає офіцер.

Він отримав поранення від уламків скла, але продовжив виконувати своє завдання, як і решта працівників МВС.

«Спочатку ми вивозили поранених до лікарень, а потому почали евакуаційні заходи. До участі в ліквідації наслідків було залучено дуже багато поліцейських та працівників ДСНС», - каже Андрій Зеляк.

Окрім цього, поліцейські і далі продовжують документувати цей вид злочину та займаються обходом всіх приватних будинків, фізичних осіб підприємців, які мали свій бізнес у цьому районі.

«Все пошкоджене майно документуємо, заходимо в кожну квартиру, беремо заяви. Також пошкоджено багато автомобілів. Зараз ми займаємося прийомом громадян і, відповідно, приймаємо заяви у тих, які постраждали від вчорашнього обстрілу», - сказав підполковник поліції.

Нагадаємо, що станом на ранок, 20 серпня, поліцейські продовжують слідчі дії на місці російського ракетного удару в Чернігові. На допомогу громадянам зорієнтовано максимальну кількість особового складу. Внаслідок ворожої атаки загинуло 7 людей, кількість поранених зросла до 148.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини