Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 22:39:22

У Чернігові демонтують ще 22 вивіски, які не відповідають дизайн-коду міста

18.08.2023   16:42Агенцiя

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 17 серпня надав дозвіл на демонтаж ще 22 тимчасових об’єктів (вивісок), які не відповідають дизайн-коду міста або не мають погодження на їх встановлення.

Більшість з них розміщені на фасадах закладів по вул. Івана Мазепи. Попередньо це рішення розглядалося на засіданні Комісії з демонтажу, яка відбулась третього серпня.

Власникам/користувачам цих вивісок надається сім календарних днів із моменту прийняття цього рішення на добровільний демонтаж та відновлення благоустрою. У разі невиконання таких вимог комунальне підприємство «Муніципальна варта» міської ради проведе демонтаж цих тимчасових об’єктів. Після цього демонтовані вивіски будуть розміщені на майданчику тимчасового зберігання по вул. Володимира Дрозда, 1.

Нагадаємо, у Чернігові затверджені Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях. Відповідним документом визначено поняття тимчасових об’єктів, до яких входять і вивіски, а також встановлений перелік підстав, за яких розуміється незаконне розміщення цих об’єктів, умови та порядок їх демонтажу. Також затверджена Концепція оформлення зовнішніх фасадів будинків з об’єктами громадського призначення на території міста, що демонструє види, матеріали, стилі й розміри вивісок та інформаційних табличок, а також місця їх розміщення. Втілення такої ідеї, яка запроваджувалась у 2020 році, дозволить покращити зовнішній вигляд будівель, та й загалом збільшити привабливість міста.



 Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини