Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 17:07:53

Черговий російський військовий підозрюється у жорстокому поводженні та незаконному утриманні цивільної особи

18.08.2023   16:20Агенцiя

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру російському військовослужбовцю за фактами жорстокого поводження та незаконного утримання цивільної особи, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 06 березня 2022 року військові ЗС РФ затримали місцевого чоловіка та застосували до нього катування з метою отримання даних про підрозділи ЗСУ, спричинивши тілесні ушкодження. У подальшому потерпілого незаконно перемістили та добу утримували на території с. Шестовиця Чернігівської області в неналежних санітарних умовах, без верхнього одягу на вулиці при низькій температурі, а також без надання відповідної медичної допомоги, яку він потребував у зв’язку з отриманими тілесними ушкодженнями.

Крім цього, військовий РФ погрожував чоловіку вбивством шляхом демонстрації та направлення в його сторону вогнепальної зброї, а також застосовував інше психологічне насильство.

Зазначені дії є нелюдським поводженням та катуванням, що прямо заборонено міжнародним гуманітарним правом.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини