Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 22:02:15

На Чернігівщину доставлено понад 7 тисяч антиген-тестів для визначення COVID-19

18.08.2023   12:50Агенцiя

Рівень чутливості таких тестів становить близько 96%, для їх застосування не потрібні лабораторні умови.

Тести закуплені у межах спільного проєкту МОЗ України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» у співпраці зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Всього в Україну доставлено 258 425 швидких діагностичних тестів для виявлення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, що викликає COVID-19, і вже розподілено у кожну область.

Антиген-тест дає можливість у разі підозри на COVID-19 упродовж кількох хвилин визначити наявність вірусних білків і таким чином виявити інфікування в найактивнішій фазі перебігу захворювання, щоб запобігти подальшому розповсюдженню вірусу.

    «Забезпечення медзакладів антиген-тестами для діагностики – один з обов’язкових заходів в рамках підготовки до епідсезону. Ми також продовжуємо секвенування вірусу, яке дозволяє відстежувати наявні штами та характер мутацій, щоб вживати оперативних заходів в разі збільшення випадків COVID-19 восени та взимку. Людям, які пропустили щеплення зараз варто поновити захист. Рекомендований курс – це 4 щеплення, вакцина залишається безоплатною та є у всіх регіонах країни», – зазначив заступник міністра, головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Вакцинація залишається рекомендованою, особливо людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання, старшим за 60 років, які перебувають у групі ризику важкого перебігу захворювання. Транспортування та зберігання вакцин за умов дотримання холодового ланцюга на рівні областей забезпечують центри контролю та профілактики хвороб. Зробити щеплення можна у сімейного лікаря або у пункті щеплення.

Нагадаємо, що загальний рекомендований курс з вакцинації проти COVID-19 — це 4 щеплення. Після 5 місяців від первинного курсу вакцинації необхідно зробити перший бустер. Друга бустерна доза рекомендована всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої. Також в Україні дозволена вакцинація проти COVID-19 з 5-річного віку.

Міністерство охорони здоров'я України.
Фото – ілюстративне

 

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини