Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 1 травня, 22:13:23

Вилучили тютюнової продукції на 2,5 млн грн: на Чернігівщині поліцейські викрили підпільне виробництво підакцизних товарів

14.08.2023   14:08Агенцiя

Під час обшуків у фігуранта вилучили 3,5 тонни тютюну та понад 15 000 цигарок. Зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області спільно зі слідчими Новгород-Сіверського відділу поліції задокументували протиправну діяльність 54-річного місцевого мешканця, який налагодив виготовлення та збут фальсифікованих тютюнових виробів на території міста Новгород-Сіверського. Чоловік закуповував у значних обʼємах сировину для нелегального виготовлення підакцизних товарів, «кущовим методом» виготовляв цигарки, а потім збував їх через торгові точки на місцевому базарі.


Правоохоронці провели 4 обшуки у складських приміщеннях, а також за місцем проживання та транспортному засобі фігуранта. У ході заходів вилучили 170 мішків тютюну вагою близько 3,5 тонн, більше ніж 15 000 цигарок та понад 16 000 цигаркових гільз, папір для самокруток, банківські карти, грошові кошти та автомобіль. Загальна вартість вилученої продукції та сировини становить понад 2,5 млн грн.
Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.
Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення зазначених протиправних дій. Заходи з документування та припинення злочинної діяльності проводилися під процесуальним керівництвом Новгород-Сіверської окружної прокуратури.


Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено