Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 15:32:41

За матеріалами СБУ винесено вирок військовому рф, який знущався над сім’єю на Чернігівщині

07.08.2023   13:26Агенцiя

За матеріалами СБУ суд виніс вирок російському військовослужбовцю, який катував, знущався та грабував сім’ю на Чернігівщині.

Злочинцем виявився громадянин рф, уродженець м. Анграськ Іркутської області. Він входить до складу батальйону 74-ї окремої гвардійської Звенигородсько-Берлінської ордена Суворова 2 ступеня мотострілецької бригади, з дислокується у Кемеровській області, рф.

Слідством встановлено, що під час окупації Чернігівщини, а саме села Лукашівка, він разом з іншими військовими рф у березні 2022 року вдерся до оселі подружжя, яке виховує трьох неповнолітніх дітей, один з яких є інвалідом. Вимагаючи інформацію про місцезнаходження військовослужбовців Збройних Сил України рашисти погрожували розстрілом, приставляючи пістолет до голови чоловіка, били його прикладом автомата, лякали відрубати сокирою пальці рук. Навіть, погрожували кинути гранату у погреб, де переховувалась дружина з дітьми

Знущання повторювались декілька днів. Під час цього, орки обшукали будинок та винесли все цінне, навіть дитячий одяг.

Жорстоке та нелюдське поводження загарбника з сім’єю підтверджено показаннями свідків та потерпілих, які впізнали воєнного злочинця за фотографіями.

На підставі доказів, зібраних співробітниками СБУ, суд визнав злочинця винним за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. У порядку спеціального судового розгляду йому винесено вирок у вигляді 12 років позбавлення волі. Строк відбування покарання засудженому рахуватиметься з моменту його фактичного затримання.

Документування протиправної діяльності проводилося співробітниками Управління СБ України в Чернігівській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань в Чернігівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини